Η ασφάλεια στο διαδίκτυο

- Ιαν• 09•19

Τα άτομα που γνωρίζουμε στο διαδίκτυο δεν είναι πάντα αυτά που μας δείχνουν ότι είναι . Μπορεί να μας λένε ψέματα για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη μας. Επισης μην δίνετε ποτέ τα προσωπικά σας στοιχεία, ούτε να αποκαλύπτουμε σε άλλους χρήστες του Διαδικτύου πληροφορίες που αφορούν τους φίλους σας, την οικογένειά μας ή το σχολείο μας.

Δεν επιχειρούμε συναλλαγές μέσω του Διαδικτύου για την αγορά προϊόντων και δεν δίνουμε στοιχεία που αφορούν πιστωτικές κάρτες.Παντα να είμαστε επιφυλακτικοί ως προς την αποδοχή όσων διαβάζουμε  στο Διαδίκτυο ή αυτών που μας λένε οι άλλοι χρήστες του, πριν το υποβάλουμε στην κρίση μας.Σε περίπτωση π συμβεί κάτι ασυνήθιστο ή κάτι περίεργο πρέπει να το συζητήσουμε  με τους δάσκαλους οι τους γονείς μας. ‘Έχουμε  πάντα υπόψη μας ότι τα προϊόντα της πνευματικής δημιουργίας προστατεύονται από τους νόμους και η διανομή τους μέσω του Διαδικτύου είναι παράνομη πράξη.Το ίδιο παράνομη πράξη θεωρείται και η διακίνηση προγραμμάτων υπολογιστών Λογισμικο.

Ποτέ δεν ανοίγουμε  μηνύματα e-mail από άγνωστους αποστολείς με περίεργα θέματα. Είναι πολύ πιθανό να περιέχουν ιούς και να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στον υπολογιστή μας.Δεν χρησιμοποιούμε  οποιοδήποτε πρόγραμμα που βρίσκουμε στο Διαδίκτυο. Δεν είναι όλα τα προγράμματα ασφαλή. Τα μηνύματα Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου και οι πληροφορίες που στέλνουμε  με οποιοδήποτε τρόπο σε άλλους χρήστες του Διαδικτύου δεν πρέπει να προσβάλλουν τα ανθρώπινα δικαιώματα ,να σχετίζονται με παράνομες πράξεις και να έχουν υβριστικό χαρακτήρα.

Δεν πρέπει να δημοσιεύουμε προσωπικά μας στοιχειά στο διαδίκτυο γιατί :

1 Γιατί  μπορεί να μας κλέψουν κάποια πρόσωπα στοιχειά

2 Γιατί αν έχουμε κάποιο υπολογιστή με κάμερα μπορεί να μπει και να μας παρακολουθεί

3 Γιατί μπορεί να μας παρακινήσουν σε κάποιο ιό ή κάποιο  κακόβουλο λογισμικό

Δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε κάποιον  από το ιντερνέτ γιατί:

1μπορει να μας πάρει με τον τρόπο του κάποια προσωπικά στοιχειά όπως  φωτογραφίες

2 μπορεί να μας αποσπάσει με κάποιο τρόπο κωδικούς από πιστωτικές κάρτες και να μας χρεώσει

Σχολιάστε

Top