ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

- Ιαν• 09•19

Των Σχοινάς Χρήστος ,Τζερμιάς Τίτος ,Χρυσανθόπουλος Γιάννης,Φωτόπουλος Θάνος

Ένα καίριο θέμα είναι η ασφαλείς περιήγηση στο διαδίκτυο. Παρόλο που υπάρχουν πολλοί τρόποι προστασίας όπως τα antivirus, το firewall κ.α., δεν είμαστε απόλυτα προστατευμένοι . Λόγω της ραγδαίας  τεχνολογικής εξέλιξης οι hackers  και άλλα κακόβουλα βρίσκουν συνεχώς τρόπους για να μας την φέρνουν πισώπλατα.

αρχείο λήψης    Για να μπορέσουμε να αποφύγουμε την διέρρευση προσωπικών μας δεδομένων το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να  χρησιμοποιούμε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, να αποφεύγουμε συνομιλίες στο διαδίκτυο με ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε. Εξυπακούεται ότι δεν πρέπει να δίνουμε σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα τα προσωπικά μας δεδομένα.

Κάτι άλλο που πρέπει να αποφύγουμε είναι η ανάρτηση προσωπικών φωτογραφιών. Ο βασικός λόγος  είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τον καθένα για την γελοιοποίησή μας. Πολλές φορές μάλιστα φωτογραφίες και βίντεο ατόμων έχουν χρησιμοποιηθεί ως μέσο εκβιασμού για απόσπαση χρηματικών ποσών. Τέλος επειδή στο ιντερνέτ δεν μπορούμε να διαγράψουμε οτιδήποτε έχει ανεβεί υπάρχει ο κίνδυνος να ανεβάσουμε εμείς η ακόμα και οι φίλοι μας κάτι προσβλητικό και αυτό να έχει επιπτώσεις στο άμεσο μέλλον .

 

Σχολιάστε

Top