Χειμωνιάτικες αποδράσεις : Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

- Ιαν• 09•19

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

1.Τρίκαλα 2.Mπλεντ 3.Mπάνσκο 4.Bουδαπέστη 5.Σαλτσμπουργκ 6.Tρομσο 7.Lake District 8.Pέικιαβικ

1. ΤΡΙΚΑΛΑ, ΕΛΛΑΔΑ

Νιώστε την μαγεία των Χριστουγέννων στην γραφική πόλη των Τρικάλων στην Β. Ελλάδα! Επισκεφτείτε τον Μύλο των Ξωτικών, ένα Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο για μικρούς και μεγάλους. Απολαύστε οργανωμένες και ανεξάρτητες πεζοπορίες μέχρι τα Μετέωρα παρατηρώντας το υπέροχο χιονισμένο τοπίο. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το παραδοσιακό χωριό Ελάτη, λιγότερο από μια ώρα οδικώς από την πόλη των Τρικάλων.

1.Τρίκαλα

2.ΜΠΛΕΝΤ, ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Όσοι απολαμβάνουν το κρύο, θα λατρέψουν το παραμυθένιο παραλίμνιο χωριό Bled. Ο χειμώνας μετατρέπει το τοπίο σε χριστουγεννιάτικο όνειρο με τα κατάλευκα έλατα και την παγωμένη λίμνη. Όποιος αποφασίσει να περάσει εκεί τις διακοπές του μπορεί να χτυπήσει την καμπάνα της μοναδικής εκκλησίας για καλή τύχη καθώς και να νιώσει το χριστουγεννιάτικο πνεύμα περνώντας την ώρα του στην εποχιακή αγορά και στο παγοδρόμιο.

2.Mπλεντ

3.ΜΠΑΝΣΚΟ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Αν θέλετε να περάσετε μια πολυτελής εβδομάδα των Χριστουγέννων, κάνοντας παράλληλα τα αγαπημένα σας χειμερινά αθλήματα, τότε το Μπάνσκο είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς. Τα πολυτελή ξενοδοχεία και τα πολυάριθμα καζίνο προσφέρουν σε όσους επιθυμούν ένα διάλειμμα από την καθημερινή ρουτίνα.

3.Mπάνσκο

4.ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Τι καλύτερο από το να πάρετε μια δόση Χριστουγέννων από την στολισμένη Βουδαπέστη; Κρατώντας ένα ζεστό ρόφημα και εξερευνώντας τους γεμάτους από μαγαζιά πεζόδρομους θα νιώσετε σίγουρα ότι έχετε μπει σε ταινία. Ανεβείτε στο μαγευτικό κάστρο της Βούδα που θα σας αφήσει με κομμένη την ανάσα από την θέα του Δούναβη.

4.Bουδαπέστη

5.ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ, ΑΥΣΤΡΙΑ

Είστε φίλοι της μουσικής; Αν ναι θα εντυπωσιαστείτε από το Σάλτσμπουργκ. Μελωδίες από κάλαντα και νεαρούς μουσικούς κατακλύζουν τους δρόμους της πόλης, συνοδευόμενες από τις μυρωδιές γαρίφαλου και πορτοκαλιού. Όταν νυχτώσει, μπορείτε να παρακολουθήσετε μουσικούς ντυμένους με κουστούμια εποχής ενώ τρώτε στο St. Peter Stiftskeller. Η πόλη θα σας καταπλήξει με τα σιντριβάνια και τα μεσαιωνικά της κτήρια, ενώ το παραδοσιακό έθιμο με τα δύο ξωτικά, Kampus και Perchten, θα σας φέρει Χριστουγεννιάτικη τύχη.

5.Σαλτσμπουργκ

6.ΤΡΟΜΣΟ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Σας ελκύουν το ενδιαφέρον τα μαγευτικά χρώματα του ουρανού; Τότε, αυτά τα Χριστούγεννα ετοιμάστε τις βαλίτσες σας για το Τρόμσο, αφού εκεί αυτήν την περίοδο έχετε πολλές πιθανότητες να δείτε το βόρειο Σέλλας. Το μαγευτικό πακέτο συμπληρώνεται με τις παραδοσιακές αγορές και το “party night” στις 26/12. Αν είστε τυχεροί μπορεί να δείτε φάλαινες να διασχίζουν τα φιόρδ.

6.Tρομσο

7.LAKE DISTRICT, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Θέλετε να περάσετε μαγευτικά Χριστούγεννα σε παραδοσιακά σπιτάκια δίπλα στη φύση; Αν ναι, τότε ο ιδανικός προορισμός για εσάς είναι το Lake District της Αγγλίας. Μείνετε σε μικρά πέτρινα σπιτάκια με θέα την λίμνη και απολαύστε μοναδικούς περιπάτους και ποδηλατάδες μέσα στην ηρεμία της φύσης. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε και τις χριστουγεννιάτικες αγορές, που θα σας καταπλήξουν με τα μοναδικά τους προϊόντα και τα θεάματα που πολλές προσφέρουν!

7.Lake District

 8.Pέικιαβικ

8.ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ, ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Ετοιμαστείτε να φορέσετε σκούφο και κασκόλ! Η εποχή των Χριστουγέννων ισοδυναμεί με κρύο, χιόνι και ένα ζεστό τζάκι. Τι καλύτερο λοιπόν από το μαγευτικό και παγωμένο Ρέικιαβικ αλλά και την υπόλοιπη Ισλανδία! Κάντε μία εξόρμηση  στην λίμνη ή στα υπέροχα βουνά για να παρακολουθήσετε το βόρειο σέλλας που τα χρώματα του θα σας καταπλήξουν. Επίσης, μπορείτε να απολαύσετε ένα καυτό μπάνιο σε μία από τις 16 θερμαινόμενες φυσικές πηγές ενώ  γύρω σας θα πέφτουν νιφάδες χιονιού. Εάν είστε λάτρεις των χειμερινών σπορ μπορείτε να δοκιμάσετε το snowmobile και το σκι ή εάν προτιμάτε μία πιο χαλαρή δραστηριότητα σας προτείνουμε μια βόλτα με ελικόπτερο και μία εξόρμηση στα χωράφια από λάβα με τα δυναμικά ισλανδικά άλογα. Τα Χριστούγεννα διαδραματίζονται στην πρωτεύουσα της χώρας θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και εκθέσεις. Οι Χριστουγεννιάτικες αγορές δεν απουσιάζουν από την πόλη, το ίδιο και τα μουσεία. Τέλος, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γευστικά φαγητά όπως το hangikjöt και το laufabraud!

Πηγές εικόνων με σειρά εμφάνισης:

1) http://www.rizopoulospost.com/wp-content/uploads/2017/12/13.jpg

2) https://www.mavrogiannistravel.gr/new/wp-content/uploads/2018/10/Bled_lake.jpg

3) https://www2.zeustravel.gr/images/photos/mtlvthlscn.jpg

4) http://2.bp.blogspot.com/-l4yDGtG8YEY/VMJzLDcTXvI/AAAAAAAAGrg/LnhffP1q3Rc/s1600/IMG_3231.JPG

5) http://seretistravel.gr/wp-content/uploads/destination_photo1/city_of_salzburg_by_burtn-d4plaua.jpg

6) https://www.pandotrip.com/wp-content/uploads/2014/12/Tromso8.jpg

7) https://www.lakedistricthotels.net/blog/wp-content/uploads/2017/10/DSC07581-high-contrast-1024×608.jpg

8) https://s.nbst.gr/files/1/2017/12/rjkvisl7-353×221.jpg

 

 

 

 

Σχολιάστε

Top