Αρχαιολογικοί χώροι Ρόδου

                                  Αρχαιολογικοί Χώροι

Το νησί της Ρόδου έχει μια πληθώρα αρχαίων τοποθεσιών, το καθένα με τη δική του συναρπαστική ιστορία. Από όλα, η Ακρόπολη της Λίνδου μετράει μεταξύ των πιο επισκέψιμων αρχαίων χώρων σε όλη την Ελλάδα, μαζί με τους Δελφούς και την Ακρόπολη της Αθήνας. Αξίζει να τη δείτε για τους ναούς και τα ελληνικά της μνημεία, αλλά και την μαγευτική θέα του κόλπου του Αγίου Παύλου και το χωριό που εξαπλώνεται κάτω μέχρι την παραλία.

Δείτε Περισσότερα

Ακρόπολη Λίνδου

 

Ένα από τα πιο δημοφιλή αρχαιολογικά αξιοθέατα της Ρόδου, η Ακρόπολη της Λίνδου κυριαρχεί στο ομώνυμο χωριό από έναν βραχώδη λόφο στην ακτή του Αιγαίου. Είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα πάνω από το γραφικό χωριό με ασβεστωμένα κυβικά σπίτια που έρχονται σε αντίθεση με το γαλάζιο της θάλασσας.

Ακρόπολη Ρόδου

 

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αρχαίες τοποθεσίες του νησιού, η Ακρόπολη της Ρόδου βρίσκεται στην πρωτεύουσα του νησιού, στο Μόντε Σμιθ. Είναι ένας μεγάλος αρχαιολογικός χώρος που περιλαμβάνει πολλά σημεία ενδιαφέροντος, τα περισσότερα από την ελληνιστική και τη ρωμαϊκή περίοδο.

Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

 

Ο τόπος καταχωρημένος στον κατάλογο της UNESCO που είναι γνωστός ως η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου είναι ένας απόλυτα απαραίτητος προορισμός όταν κάνετε διακοπές στο νησί μας. Οι Ιωαννίτες Ιππότες – επίσημα το Τάγμα των Ιπποτών του Νοσοκομείου του Αγίου Ιωάννου της Ιερουσαλήμ – σχεδίαζαν την οχυρωμένη γοτθική πόλη όταν κυβερνούσαν τη Ρόδο από το 1309 έως το 1523.

Κάστρο Κρητηνίας

 

Ανεγέρθηκε το 1472 σύμφωνα με τα σχέδια από τη βενετσιάνικη γλύπτη και αρχιτέκτονα Giorgio da Sebenico – επίσης γνωστό ως Giorgio Osirni – το Κάστρο της Κρητηνίας, ή ο Κάστελλος, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι ένα εντυπωσιακό φρούριο που χτίστηκε για να προστατεύσει το χωριό ενάντια στις οθωμανικές επιδρομές.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης