ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ της Διευθύντριας του Γυμνασίου.

Συνέντευξη της Διευθύντριας του Γυμνασίου μας κ. Αλεξοπούλου Ευαγγελίας.

Από τους μαθητές: Μαναστιρλί Γιώργο, Κοριτάρι Χρήστο, Τσουλχάϊ Μικέλ, Καπεσίδη Γιώργο.

1.  Ποια είναι η γνώμη σας για την πανδημία;

Είναι κάτι που μας βρήκε πολύ ξαφνικά. Όπως λέει και η ίδια η λέξη, πρόκειται για κάτι που επικρατεί σε όλον τον κόσμο και έχει φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή όλων μας. Οι συνέπειες της είναι πολύ σοβαρές, δουλειές χάνονται, η οικονομία έχει καταρρεύσει και γενικά μας έχει επηρεάσει πολύ αρνητικά.

2. Τι επιπτώσεις είχε ο κορονοϊός στην εκπαίδευση;

Πάρα πολλές! Έχουμε μείνει σχεδόν δύο χρόνια πίσω. Το βλέπω καθημερινά στους μαθητές μου. Τα παιδιά έμειναν κλεισμένα στα σπίτια τους με αποτέλεσμα να έχουν ξεχάσει την εκπαιδευτική διαδικασία, πώς να σταθούν στην τάξη και γενικά στο σχολείο, πώς να συμπεριφερθούν στους καθηγητές τους, τον τρόπο διαβάσματος. Μένοντας στο σπίτι με την τηλεκπαίδευση οι περισσότεροι μαθητές ξάπλωναν στο κρεβάτι τους και δεν συμμετείχαν. Νομίζω ότι αυτά τα διαπιστώνεται, παιδιά, και εσείς μόνοι. Πιστεύω ότι δύσκολα θα αναπληρωθούν τα δύο χρόνια που προηγήθηκαν. Σίγουρα προσπαθούμε όλοι μαζί.

3. Τι μέτρα πρέπει να πάρει το σχολείο, όταν ένας μαθητής από το σχολείο βγει θετικός στον covid-19;

Παιδιά, από την ημέρα που ξεκίνησε η πανδημία, δηλαδή στις αρχές του 2020, άρχισε η πολιτεία δειλά δειλά να παίρνει μέτρα. Αρχικά κλείσαμε τα σχολεία για κάποιες μέρες και από τότε έρχονται συνεχώς καινούριες οδηγίες. Χθες ήρθε καινούρια εγκύκλιος και κάθε δεκαπέντε ημέρες αλλάζει εγκύκλιος. Η χθεσινή εγκύκλιος ήταν η 73η στη σειρά.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα,  αν ένας μαθητής βγει θετικός στον covid-19 στο σπίτι του πρέπει να πάει σε ένα κέντρο υγείας, για να πιστοποιηθεί από την δημόσια δομή ότι είναι θετικός και να δηλωθεί στο σύστημα ώστε να ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και μετά μπαίνει για 5 μέρες καραντίνα. Όταν επιστρέψει στο σχολείο θα φέρει αρνητικό ράπιτ και τα αποδεικτικά της νόσησής του. Αν τυχόν μετά τις πέντε μέρες, συνεχίζει να έχει συμπτώματα θα μείνει καραντίνα άλλες 5 μέρες και θα μας φέρει σχετική βεβαίωση από τον παιδίατρο.  Όταν επιστρέψει στο σχολείο χρειάζεται να προσκομίσει στο σχολείο αρνητικό ράπιτ τεστ.

Όσον αφορά τους συμμαθητές του πρέπει να κάνουν τα επαναληπτικά τεστ, δηλαδή οι εμβολιασμένοι θα κάνουν σελφ τεστ την 1η 3η και 5η μέρα, ενώ οι ανεμβολίαστοι την 1η και την 5η μέρα πρέπει να κάνουν ράπιτ τεστ και τις ενδιάμεσες σελφ τεστ.

4. Πόσα κρούσματα είχαμε στο σχολείο μας τη φετινή χρονιά;

Πρέπει να δούμε το αρχείο μας. Βλέπω ότι από τους  74 μαθητές έχουν νοσήσει οι 18.

5. Πόσο επιβαρύνθηκε η δουλειά σας από όλη αυτή την κατάσταση;

Πάρα πολύ. Όταν υπάρχει κρούσμα στο σχολείο οφείλω να ενημερώσω τους γονείς όλων των μαθητών του τμήματος να έρθουν να πάρουν τα παιδιά τους και να πάνε να κάνουν τεστ σε δημόσια δομή. Πολλές φορές είναι δύσκολο να βρω τους γονείς που είναι στις δουλειές τους και πρέπει να παίρνω τηλέφωνο πολλές φορές. Στη συνέχεια πρέπει να κάνω την ιχνηλάτηση, δηλαδή να ετοιμάσω ένα έντυπο που θα στείλω στον ΕΟΔΥ και τέλος πρέπει να ενημερώσω την Δευτεροβάθμια Διεύθυνση. Όλη αυτή η γραφειοκρατία χρειάζεται τουλάχιστον τρεις διδακτικές ώρες για να ολοκληρωθεί.

Μαθητής: υπάρχει δηλαδή πολύ επιπλέον δουλειά;

Διευθύντρια: ακριβώς παιδιά, πάρα πολύ δουλειά. Χρειάζεται και πολύ δουλειά στο σπίτι, αφού θα πρέπει να ενημερώνομαι εγώ για κάθετι καινούριο και στη συνέχεια να ενημερώνω τους γονείς των μαθητών μέσα από την ιστοσελίδα του σχολείου. Επιπλέον, όπως ξέρετε, έχω ζητήσει από τους γονείς να με ενημερώνουν για τυχόν θετικό κρούσμα μόλις αυτό διαπιστώνεται, δηλαδή από το απόγευμα ή το βράδυ που γίνεται το σελφ τεστ. Στην περίπτωση αυτή, εγώ από το σπίτι, ό,τι ώρα και να είναι, αρχίζω να ενημερώνω τους γονείς των μαθητών του αντίστοιχου τμήματος, ώστε να πάνε κατευθείαν για έλεγχο το άλλο πρωί και να μην έρθουν τα παιδιά με το λεωφορείο στο σχολείο και χρειαστεί να τα πάρουν από το σχολείο.

6.  Ποια είναι η γνώμη σας για το εμβόλιο του covid-19;

Θεωρώ ότι είναι κάτι που έχει βγει για να μας προστατεύσει. Ίσως δεν μας προστατεύει απόλυτα, επειδή υπάρχουν συνεχώς μεταλλάξεις, όπως η όμικρον 1,  αλλά σίγουρα μας καλύπτει σε μεγάλο βαθμό. Το έχω συναντήσει και στην προσωπική μου ζωή και στην καθημερινότητα βλέποντας τους συναδέλφους που έχουν νοσήσει να το περνάνε πολύ απλά με λίγα συμπτώματα,  ενώ αντίθετα ανεμβολίαστοι έχουν καταλήξει.

Ευχαριστούμε πολύ που απαντήσατε στις ερωτήσεις μας.

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης