ΕΡΕΥΝΑ – ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μόλις 3 στους 71 μαθητές δηλώνουν ότι κατανοούσαν πολύ καλά το μάθημα στη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης!!

 

Σε έρευνα μέσω ερωτηματολογίου το οποίο δόθηκε στους μαθητές του Γυμνασίου Αγίου Πνεύματος εξετάστηκαν οι απόψεις των μαθητών για την τηλεκπαίδευση.

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι το πολύ μικρό ποσοστό μαθητών, μόλις  20 στους 71, που δηλώνουν ότι κατανοούσαν το μάθημα από «καλά» μέχρι «πολύ καλά». Το μεγαλύτερο ποσοστό, 41,4% (29 μαθητές)  έχει δώσει την απάντηση «μέτρια».

Το 45,7% των μαθητών δηλώνει ότι είχε ενεργό συμμετοχή στα διαδικτυακά μαθήματα, ωστόσο μόνο το 22,9%  θεωρεί ότι η επίδοσή του  βελτιώθηκε, ενώ  το  40%  δηλώνει ότι έμεινε ίδια και το 37,1% ότι κατέβηκε.

Εκπλήσσει το γεγονός ότι οι μισοί από τους μαθητές επιθυμούν την επαναφορά της τηλεκπαίδευσης. Ανακουφίζει ωστόσο η αρνητική απάντηση του 85,5% των μαθητών στην ερώτηση αν θα επιθυμούσαν  να γίνεται πάντα τηλεκπαίδευση. Άλλωστε 75,7% των μαθητών δηλώνουν ότι προτιμούν το σχολείο.

Ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις των μαθητών στην ερώτηση αν αντιμετώπιζαν πραγματικά προβλήματα σύνδεσης και πόσες φορές επικαλέστηκαν ότι αντιμετώπιζαν ενώ αυτό δεν ίσχυε. Το 72,9% δήλωσαν ότι πράγματι αντιμετώπισαν προβλήματα σύνδεσης, ωστόσο μόνο το 27,1% δεν επικαλέστηκε ποτέ ψεύτικα προβλήματα.

Δεν θα μπορούσαν βέβαια να λείπουν από το ερωτηματολόγιο οι προτιμήσεις αλλά και οι σκέψεις των μαθητών για την περίοδο της τηλεκπαίδευσης. Οι περισσότεροι μαθητές δήλωσαν ότι παρακολουθούσαν τα μαθήματα από τον υπολογιστή (45,7%), ενώ μεγάλο είναι και το ποσοστό (35,7%) όσων τα παρακολουθούσαν από κινητό τηλέφωνο. Σχετικά με τον χώρο από τον οποίο παρακολουθούσαν τα μαθήματα την πρώτη θέση καταλαμβάνει το γραφείο, ακολουθεί το κρεβάτι και στην συνέχεια ο καναπές και η επιλογή «άλλο». Τέλος φαίνεται να απόλαυσαν ιδιαίτερα την περίοδο αυτήν μιας και περίπου το 85% δηλώνει ότι πέρασε  «μέτρια», «καλά» και «πολύ καλά», ενώ αυτό που έλειψε από τους περισσότερους ήταν οι φίλοι τους.

Στιγμιότυπο οθόνης (5)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης