ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

https://www.efsyn.gr/

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Από τη μαθήτρια Κώρη Λύδα

Όπως όλοι γνωρίζουμε τα τελευταία δυο χρόνια έχει μπει στην ζωή μας για τα καλά η πανδημία του COVID-19. Έχει γίνει η καθημερινότητα μας πλέον. Αυτή η πανδημία έχει φέρει πολλές αρνητικές συνέπειες στον τομέα της οικονομίας, αλλά, όπως όλα, έχει και θετικές πλευρές .
Ένα θετικό είναι ότι οι άνθρωποι που είχαν δικό τους φαρμακείο ή σούπερ μάρκετ κερδίσανε πολλά λεφτά. Ακόμα και όσοι δούλευαν σαν υπάλληλοι έπαιρναν κανονικά τον μισθό τους σε αντίθεση με άλλους εργαζόμενους που είτε έχασαν τη δουλειά τους, είτε μειώθηκαν τα εισοδήματά τους δραματικά. Είναι οι μόνες επιχειρήσεις που δεν έχασαν χρήματα, αλλά αντίθετα κέρδισαν και ακόμα κερδίζουν περισσότερα από πριν. Μαζί με αυτούς τους ανθρώπους κέρδισαν χρήματα σε πολύ μεγάλο βαθμό και αυτοί που είχαν εργοστάσια με προϊόντα που μας προστατεύουν. Τέλος χρήματα κέρδισαν και αυτοί που βρήκαν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.
Από την άλλη όμως η πανδημία έφερε και πολλά περισσότερα αρνητικά στην οικονομία. Για παράδειγμα ο κόσμος που είχε μαγαζιά του εμπορίου έχασε πολλά χρήματα, γιατί τον περισσότερο καιρό ήταν κλειστά με αποτέλεσμα να μην πουλάνε τα προϊόντα τους. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην έχουν πολλά έσοδα, ώστε να μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους στο σπίτι αλλά και στην δουλειά τους. Όμως αυτοί δεν είναι οι μόνοι που δεν είχαν οικονομικά προβλήματα. Οι άνθρωποι που δεν είχαν πολλά λεφτά πριν από τον COVID-19 και με δυσκολία είχαν τα απαραίτητα, η πανδημία τους κατέστρεψε τελείως, με αποτέλεσμα πολλοί να μην έχουν ούτε τα βασικά για την επιβίωσή τους.
Με βάση αυτά που έγραψα πιο πάνω καταλαβαίνουμε ότι ο COVID-19 έχει φέρει τρομερές συνέπειες στη οικονομία.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης