Γυμνάσιο Καθενών τεύχος 1

anonymous-1334775_1920

Ποιοι είναι οι «pro typoi» του σχολείου;

Ποιοι είναι οι «pro typoi» του σχολείου; Ποια είναι τα κριτήρια για να θεωρείται κάποιος δημοφιλής και με ποιο τρόπο διατηρείται η δημοφιλία τους; Η δημοφιλία είναι δέλεαρ για πολλούς μαθητές του σχολείου. Κάποιοι λοιπόν ….

the-death-of-socrates-6471743_1280

Να ΄σαι καλά, δάσκαλε!

Να ΄σαι καλά, δάσκαλε! Η διαχρονική αξία των ρητών του Σωκράτη, του μεγαλύτερου δασκάλου όλων των εποχών !   Ο  αρχαίος φιλόσοφος Σωκράτης είναι κατά κοινή ομολογία ο μεγαλύτερος δάσκαλος όλων των εποχών! Οι φιλοσοφικές ….

hd-wallpaper-4927258_1920

Το δέντρο των ευχών

  Διάδραση εν όψει εορτών Στολίστε το δέντρο μας με τις ευχές σας πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο κι έπειτα πατήστε το σταυρό μέσα στο padlet για να επισυνάψετε οτιδήποτε…   Στολίστε εδώ Στικούδη Άρτεμις Φιλόλογος

school-uniform-1523521_1920

Από την ποδιά στα jeans!

Από την ποδιά στα jeans!  Η ιστορία του dress code του σχολείου. Η σχολική ποδιά συνόδευσε πολλές γενιές ελληνόπουλων στη σχολική τους καθημερινότητα. Ήταν σύμφυτη με την ομοιομορφία, τον πειθαναγκασμό και την αυταρχική εκπαίδευση. Η ….

book-2795850_1920

Mini club φιλαναγνωσίας & κινηματογράφου

Mini club φιλαναγνωσίας & κινηματογράφου Σινεφίλοι: Είδαμε και σας προτείνουμε:   Ενόλα Χόλμς 1 Συντελεστές: Xώρα: Η.Π.Α. Σκηνοθέτης:  Harry Bradbeer  Πρωταγωνιστούν: Millie Bobby Brown, Henry Cavill, David Thewlis      Η Ενόλα Χόλμς είναι ένα κορίτσι που ξαφνικά εγκαταλείπεται ….

hd-wallpaper-1911637_1920

Χριστουγεννιάτικα έθιμα από όλο τον κόσμο

Χριστουγεννιάτικα έθιμα από όλο τον κόσμο Το ευχάριστο μήνυμα της Χριστού  γιορτάζεται με μοναδικό τρόπο σε όλες τις χώρες του κόσμου! Το κάθε έθιμο συνδράμει με διαφορετικό τρόπο και συντελεί στη διαμόρφωση γιορτινής και χαρούμενης ….

inclusion-g4678fd609_1920

Δράση για τα Α.μεΑ.

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΗΣ  ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΘΕΝΩΝ   Στις 3 Δεκεμβρίου το Γυμνάσιο Καθενών υλοποίησε  μία εκπαιδευτική δράση αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία. Κάθε τμήμα ξεχωριστά παρακολούθησε μία παρουσίαση,  η ….