ΤΑΪΛΑΝΔΗ

 

ΠΟΥ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ;

Η  Ταϊλάνδη βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ασία , κοντά στην Κίνα και το Βιετνάμ . Είναι μια χώρα που έχει σχεδόν το ίδιο μέγεθος με την Γαλλία και περίπου 65 εκατομμύρια κατοίκους . στα βόρεια της χώρας υπάρχουν μεγάλα βουνά ,  στα κεντρικά πεδιάδες και στα νότια τροπικές παραλίες και δεκάδες μικρά νησιά . Η πρωτεύουσά της η Μπανγκόκ , είναι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας

 

thailand

 

ΙΣΤΟΡΙΑ

Στο παρελθόν η Ταϊλάνδη γνώρισε πολλούς πολέμους . Είχε αρκετά μεγαλύτερη έκταση από αυτή που έχει σήμερα , αλλά έχει υπάρξει υπό   κατοχή αρκετές φορές . Μέχρι το 1939 , η χώρα ονομαζόταν Σιάμ . Το 1945 απέκτησε  συνταγματική  μοναρχία   (όπως το Ηνωμένο Βασίλειο) . Αυτό σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός είναι αυτός που έχει την εξουσία , παρόλο που ο βασιλιάς θεωρείτε ο αρχηγός του κράτους .

ΒΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΕΥΖΩΙΑ

Τα κορίτσια και τα αγόρια της Ταϊλάνδης είναι βουδιστές και πιστεύουν στην μετενσάρκωση . Προσεύχονται  στους ιερούς ναούς , οι οποίοι είναι διακοσμημένοι με χρυσό και πολύτιμους λίθους!!!!!Σύμφωνα με τον βουδισμό, το σώμα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση για να είναι και το πνεύμα σε ισορροπία γι` αυτό και οι Ταϊλανδοί θεωρούνται επαγγελματίες στο μασάζ !!! Κάνουν μασάζ στους μυς και τις  αρθρώσεις για να φέρουν σε ισορροπία τα  chakras (τα ενεργειακά κέντρα του σώματος).

 

ΣΧΟΛΕΙΟ

Τα παιδιά της Ταϊλάνδης όπως κι εσύ πάνε σχολείο. Εκεί μαθαίνουν τα  44 σύμφωνα και τα 48 φωνήεντα  του λεξιλογίου τους . Η πανέμορφη γραφή τους είναι δύσκολο να διαβαστεί από κάποιον που είναι από την Δύση . Οι διακοπές τους από τον χώρο του σχολείου ξεκινούν από τον Απρίλιο και λήγουν τον Ιούνιο.

 

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Η θερμοκρασία φτάνει  τους 40 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά .

 

ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ…

 

Η γλώσσα της Ταϊλάνδης έχει τις  ρίζες  της στην κινεζική γλώσσα . Για να χαιρετήσεις κάποιον στην Ταϊλάνδη , ενώνεις τις παλάμες τις φέρνεις στο μέτωπο και λες «waϊ»!!!!Εύκολο . Σωστά?………..

Συντακτική Ομάδα - Ταξίδια : Μπόκου Κάτια – Χρονάκη Αναστασία – Σαρρή Μαρία

Σχολιάστε

Top