Παγκόσμια ημέρα υγείας

Η 7η Απριλίου κάθε έτους σηματοδοτεί τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας.

Από την έναρξή της στην Πρώτη Συνέλευση Υγείας το 1948 και από τότε που τέθηκε σε ισχύ το 1950, η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε συγκεκριμένα θέματα υγείας, για να επισημάνει έναν ξεχωριστό κάθε έτος τομέα προτεραιότητας για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Τα τελευταία 50 χρόνια, η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας έφερε στο φως σημαντικά ζητήματα, όπως η ψυχική υγεία, η φροντίδα των μητέρων και των παιδιών και η κλιματική αλλαγή. Ο εορτασμός χαρακτηρίζεται από δραστηριότητες που εκτείνονται πέρα από την ίδια την ημέρα και χρησιμεύει ως ευκαιρία να επικεντρωθεί η προσοχή παγκοσμίως σε αυτές τις σημαντικές πτυχές της παγκόσμιας υγείας.

doctor-holding-a-world-globe-in-her-hands-concept-of-world-health-picture-id1219620675-768x460

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2021: Χτίζοντας έναν πιο δίκαιο, υγιέστερο κόσμο για όλους

Αυτό είναι το βασικό μήνυμα του ΠΟΥ για το 2021: Να χτίσουμε ένα πιο υγιή και πιο δίκαιο κόσμο για όλους.

Τα τελευταία χρόνια, χώρες του Δυτικού Ειρηνικού γνώρισαν ταχεία οικονομική ανάπτυξη, μετανάστευση και αστικοποίηση. Αυτό δημιούργησε ευκαιρίες για καλύτερη ζωή για πολλούς, αλλά άφησε άλλους πίσω. Η πανδημία COVID-19 έχει μειώσει τα πρόσφατα οφέλη για την υγεία, ώθησε περισσότερους ανθρώπους στη φτώχεια και την επισιτιστική ανασφάλεια και ενίσχυσε τις ανισότητες μεταξύ των φύλων, της κοινωνίας και της υγείας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης