Εισαγωγή στην Ιαπωνική κουζίνα

Η ιαπωνική κουζίνα περιλαμβάνει τα τοπικά και παραδοσικά τρόφιμα της Ιαπωνίας ,τα οποία έχουν αναπτυχθεί μέσα απο τους αιώνες κοινωνικών και οικονομικών αλλάγων .Η παραδοσιακή κουζίνα της Ιαπωνίας βασίζεται σε ρύζι με miso σούπα και άλλη πιάτα.Υπάρχει έμφαση στα εποχιακά συστατικά.Τα πλευρικά πιάτα αποτελούνται συχνά απο ψάρια ,λαχανικά,τουρσί και λαχανικά μαγειρεμένα σε ζωμό .Τα θαλασσινά είναι συχνά ψημένα στη σχάρα αλλά σερβίρονται ωμό σαν σασίμι ή σούσι.Τα θαλασσινά και τα λαχανικά είναι επίσης ββαθιά τηγανητά σε ένα ελαφρύ κτύπημα ως tempura.Εκτός απο το ρυζίβοι συνδετήρες περιλαμβάνουν ζυμαρικά όπως soba και udon.Η Ιαπωνία έχει επίσης πολλά πικάντικα πιάτα όπως τα προιόντα ψαριών σε ζωμό που ονομάζεται oden ή βόειο κρέας στο sukiyaki και nikujada. Πιάτα εμπνευσμένα απο ξένα τρόφιμα κυρίως απο κινέζικα τρόφιμα όπως ramen,τηγανητά ζυμαρικά και qyoza καθώς και τρόφιμα όπως σπαγγέτι,κάρυ και χάμπουγκερ έχουν υιοθετηθεί με παραλλαγές για ιαπωνικές γεύσεις και συστατικάω. Ιστορικά οι Ιάπωνες απέφευγαν το κρέας αλλά με τον ενσυχρονισμό της Ιαπωνίας στη δεκαετία του 1880 τα πιάτα με βάση το κρέας όπως το tonkatsu έγιναν κοινά.Η ιαπωνική κουζίνα ιδιαίτερα το σούσι έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής σε όλο τον κόσμο .Το 2011 η Ιαπωνία ξεπέρασε τη Γαλλία σε αριθμό εστιατορίων με αστέρι Michelin και διατηρεί τον τίτλο της.

Από halal-seafood.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης