Η Παέγια και η ιστορία της

Παέγια

Η παέγια (paella)είναι ένα δημοφιλές πιάτο της ισπανικής κουζίνας , με ρύζι αρωματισμένο με σαφράν και μαγειρεμένο με κρέας και θαλασσινά και λαχανικά . Η ονομασία του προέρχεται από το ειδικό σκεύος στο όποιο μαγειρεύεται , την παεγιέρα (paellera), ένα πλατύ στρογγυλό τηγάνι με δυο χερούλια . Παραδοσιακά η παέγια μαγειρεύεται στο ύπαιθρο σε φωτιά από ξύλα και τρώγεται από το τηγάνι. Το έδεσμα έλκει την καταγωγή του απο την περιοχή της Βαλένθια ,στην ανατολική ακτή της Ισπανίας .Το ρύζι που αποτελεί την βάση της παέγια ,άρχισαν να καλλιεργούν στη περιοχή περί τον 10ο αιώνα ,οι Μαυριτανοί, οι μουσουλμάνοι της Βόρειας Αφρικής που είχαν ύπο την κατοχή τους το μεγαλύτερο μέρος της Ιβηρικής Χερσονήσου. Απο www.sansimera.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης