ΕΙΔΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

  Η ιστορία της μουσικής ξεκίνησε πριν από εκατομμύρια χρόνια. Κύρια βάση της ήταν τα Επτάνησα . Η μουσική μας έχει  επηρεαστεί από πολλούς λαούς με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή.

Π.χ. τη καντάδα την έχουμε πάρει από την περιοχή της Ιταλίας. Το ύφος των τραγουδιών των τραγουδιών των λαϊκών στρωμάτων ήταν Τουρκοανατολικό ή ρεμπέτικο και το χορωδιακό  τραγούδι. Διάφορα είδη μουσικής είναι η όπερα τα ρεμπέτικα και το ελαφρό τραγούδι. Αυτά εξακολουθούν Μέχρι και σήμερα. Αλλά η μουσική μας σήμερα περιλαμβάνει και άλλα είδη όπως είναι η ROCK, η POP και τώρα τελευταία η  RAP και η HIP-HOP. Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που ασχολούνται με το λαϊκό και την έντεχνη μουσική.

Κάποιοι από τους γνωστούς καλλιτέχνες είναι η Άννα Βίσση για τη σύγχρονη λαϊκή μουσική, η Χάρις Αλεξίου που ασχολείται με την έντεχνη όπως και ο Γ.Κότσιρας. Οι Hi-5 πού είναι το μόνο γυναικείο συγκρότημα στην Ελλάδα, ασχολείται με τη POP. Οι Δυτικές συνοικίες με τη Rock. Οι Going Through με τη RAP ενώ με τη HIP_HOP οι Ημισκούμπρια.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης