Η φωνή του ΕΠΑΛ Καινουργίου

giagia1

ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΚΑΠΝΟΦΥΤΙΣΣΑ

Η συμβολή του καπνού στην οικονομική ζωή της Ελλάδας υπήρξε εξαιρετικά σημαντική. Η καλλιέργειά του αποτέλεσε για την περιοχή μας ,αλλά και για το νομό ολόκληρο, σημαντική πηγή εσόδων. Στην καλλιέργεια αυτή σημαντική ήταν και ….

PANAGIA

Η αφήγηση του θαύματος της Παναγίας της Βλοχαϊτισσας στο Καινούργιο ,από γέροντα που το έζησε

Κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου γιορτάζεται στην Ι.Μ Βλοχού η ανάμνηση του θαύματος της Παναγίας της Βλοχαϊτισσας που συνέβη στο Καινούργιο το 1893 ,για την ανομβρία… Το γεγονός αυτό το είχε περιγράψει το 1980 στον ….

Χωρίς εικόνα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του ΕΠΑ.Λ. Καινουργίου ευχαριστεί θερμά τους ανώνυμους και επώνυμους επαγγελματίες και πολίτες της πόλης του Καινουργίου που βοήθησαν ηθικά και υλικά τους μαθητές που συμμετείχαν στην 16μερη κινητικότητα στη Λεμεσό της ….

36

«Τ’ αντρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται»

Στα φυλακισμένα μνήματα στις κεντρικές φυλακές της Λευκωσίας βρέθηκε η αποστολή με το πρόγραμμα Εrasmus+του ΕΠΑ.Λ. Καινουργίου, στα πλαίσια υλοποίησης και του πολιτιστικού προγράμματος. Οι μαθητές παρουσία ξεναγού και των συνοδών καθηγητριών, είχαν την ευκαιρία ….

ta-paradosiaka-ellinika-fagita-ton-ftochon-poy-chathikan-me-ta-chronia-5

«Αναζητώντας Ξεχασμένες Γεύσεις»

Ψάχνοντας για συνταγές που χάθηκαν, αποφασίσαμε να πάμε λίγο πίσω στο χρόνο και να ταξιδέψουμε σε γεύσεις με μεγάλη ιστορία, που δυστυχώς δώσανε τη θέση τους στις σύγχρονες και ιδιαίτερα απλοϊκές γεύσεις. Όταν ακούμε τις ….

trixonida3

ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ- Η ΛΙΜΝΗ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΑ

« Ξέρω δυο λίμνες ξωτικές, δυο λίμνες αδερφάδες Με του χωριού, με του νερού, με του χλωρού, τα κάλλη. Για ονειροπλέκτες έρωτες και για τραγουδιστάδες. Τη λίμνη τ’ Αγγελόκαστρου του Βραχωριού την άλλη.» Κ. Παλαμάς ….

33

Εκδήλωση για την γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Στις 30 Ιανουαρίου κάθε χρόνο γιορτάζουμε τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, όπως καθιερώθηκε από το 1100 μ.Χ.. Η γιορτή τους, από το 1842, λέγεται και Γιορτή των Γραμμάτων, καθώς οι Τρεις Ιεράρχες ήταν Μεγάλοι Δάσκαλοι ….

αιμοδοσία

Εθελοντική Αιμοδοσία

Το ΕΠΑ.Λ. Καινουργίου, στα πλαίσια του προγράμματος «Συμμετέχω -Νοιάζομαι και Δρω..»-Μ.Ν.Α.Ε. (Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.) συμμετείχε για πρώτη φορά στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σύλλογος ¨Χρυσοχεριά¨. Η αιμοδοσία έγινε στο πνευματικό κέντρο του ….

26

Στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στη Λευκωσία οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ

Φόρο τιμής στους πεσόντες της επιχείρησης «νίκη» απέθεσαν οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Καινουργίου, στα πλαίσια πολιτιστικής επίσκεψης στη Λευκωσία. Οι μνήμες ξεδιπλώθηκαν ξανά στο ιστορικό εκείνο σημείο( στον τύμβο της Μακεδονίτισσας), όπου την τραγική νύχτα, ….

UGYYGH

Πρόγραμμα Erasmus

1ο ΕΠΑΛ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ Πρόγραμμα Erasmus+2021 Erasmus+2021: Τεράστια ευκαιρία επαγγελματικής αποκατάστασης για τους μαθητές και τις μαθήτριες του ΕΠΑ.Λ. Καινουργίου Στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: «Ενίσχυση δεξιοτήτων, διεύρυνση του επαγγελματικού ορίζοντα των μαθητών του ….