ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η Συντακτική Ομάδα του Γενικού Λυκείου Λυγουριού

Χαιρετίζει το αναγνωστικό της κοινό, αυτό που πιστεύει ότι θα την αγκαλιάσει με θέρμη, ώστε να συνεχίσει την προσπάθεια που μόλις ξεκίνησε, δειλά αλλά και αποφασιστικά, με πρωταγωνιστές τους μαθητές και επίκουρους τους εκπαιδευτικούς-συντονιστές του προγράμματος.

Οι Ιχνηλάτες έχουν μέσα τους δύναμη, προσδοκίες και πόδια γερά… για να τρέξουν, να αναζητήσουν και να στηρίξουν αυτό το ταξίδι. Γιατί αυτή είναι η φιλοδοξία όλων – μικρών και μεγάλων· να είναι αυτή η ηλεκτρονική εφημερίδα ένα ταξίδι ψυχής και πνεύματος! Θέλουμε και να μάθουμε και να χαρούμε, και να δημιουργήσουμε και να αφεθούμε, και να πειθαρχήσουμε αλλά και να νιώσουμε την ελευθερία, σε ένα σχολείο χωρίς κάγκελα στο μυαλό και την καρδιά!

Είμαστε σίγουροι ότι ο αρχικός πειραματισμός και η αβεβαιότητα γίνεται εσωτερική ανάγκη, και αυτή με τη σειρά της μετουσιώνεται σε αγάπη για τον εαυτό μας και τους άλλους. Στα πρώτα βήματα πυξίδα μας είναι ο τόπος μας και το σχολείο μας, γιατί αυτά μας αγκάλιασαν και μας κανάκεψαν και μας έκαναν αυτό που είμαστε · είμαστε νέοι ανήσυχοι, ταλαντούχοι και δουλευτάδες, ευαίσθητοι και συνειδητοποιημένοι.  Στα επόμενα βήματα, όμως, ανοίγουμε τον εαυτό μας σε σας και σας θέλουμε συνοδοιπόρους μας. Μαζί θα ακολουθήσουμε τα ίχνη της ζωής που ξέρουμε, που δεν φανταζόμαστε ή που ονειρευόμαστε…

Πολλά θέματα αποτελούν τον πυρήνα της δουλειάς μας: συνεντεύξεις, ιστορία, παράδοση, εφηβεία, κοινωνικοί προβληματισμοί, σχολική ζωή, τέχνη, επιστήμη, αθλητισμός. Κάθε ρόλος μας – συντάκτης άρθρου, δημιουργός ελεύθερου κειμένου, σκιτσογράφος, επιμελητής φωτογραφικού υλικού κ.λ.π. – είναι προσωπική επιλογή, γι’αυτό και μέσα από αυτόν θα δείτε πλευρές του εαυτού μας.

Δεν θα πούμε άλλα…! Στο τέλος της διαδρομής ελπίζουμε σε ευρύτερους ορίζοντες και σε εντονότερα συναισθήματα! Καλή ανάγνωση…

Σας ευχαριστούμε πολύ!

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης