Το Παραμύθι της Ημέρας και της Νύχτας

images (1)

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν μια όμορφη πριγκιποπούλα που ήταν   Ημέρα. Ζούσε μαζί με τον πατέρα της  και την μητέρα της, σε ένα μεγάλο κάστρο. Στην άλλη πλευρά της γης ζούσε το πριγκιπόπουλο που το έλεγαν Νύχτα. Ζούσε κι αυτός μαζί με τους γονείς  του σε άλλο ένα κάστρο. Ένα πρωί (χάραμα ήταν ακριβώς τη στιγμή που η φύση αποχαιρετούσε τη νύχτα και καλωσόριζε την μέρα, οι χωρικοί έδειξαν στον Νύχτα μια φωτογραφία με την Ημέρα. Το πριγκιπόπουλο θαμπώθηκε από την ομορφιά της.  Όσο όμως κι αν προσπάθησε να την συναντήσει δεν τα κατάφερε γιατί εκείνος  έβγαινε μόνο τη νύχτα και εκείνη μόνο την μέρα.

 

Οι δυο αδερφές

Κάποτε ζούσαν δυο αδερφές… η μέρα και η νύχτα. Τους άρεσε πολύ να παίζουν κρυφτό. Κάποια φορά τα φυλούσε η μέρα και η νύχτα κρύφτηκε πολύ καλά. Η μέρα έψαχνε ολόκληρες ώρες την νύχτα και η νύχτα έψαχνε τη μέρα και έκαναν το γύρο της γης. Ετσι δημιουργήθηκε η μέρα και η νύχτα.

 

Ο μύθος της ημέρας και της Νύχτας

Κάποτε η Μέρα και η Νύχτα ήταν οι δυο κόρες της γης. Ήταν πολύ αγαπημένες και όλη μέρα έπαιζαν κρυφτό γύρω της. Όταν η μια κρυβόταν στην Ανατολή η άλλη κρυβόταν στη Δύση και το αντίθετο. Κάποια φορά ζήτησε και ο Ήλιος να παίξει μαζί τους. Αυτές όμως αρνήθηκαν χωρίς να το πολυσκεφτούν.

Θύμωσε τότε ο ήλιος κι αποφάσισε να τις εκδικηθεί. Να τις χωρίσει για πάντα…

Τις καταράστηκε λοιπόν να μην μπορούν να συναντηθούν ποτέ. Έτσι όποτε έφτανε η μια , έφευγε απογοητευμένη η άλλη γιατί νόμιζε πως η αδερφή της την ξέχασε και δεν ήρθε για παιχνίδι…

Σχολιάστε

Top