Οι έρωτες της ……….. Οδύσσειας!!!!

Ο Οδυσσέας ήταν ο βασιλιάς της Ιθάκης. Βασίλευε με την γυναίκα του την Πηνελόπη με την οποία έκανε και ένα γιο, τον Τηλέμαχο. Την αγαπούσε αφάνταστα. Μαζί ήταν ευτυχισμένοι. Ο Οδυσσέας όμως έπρεπε να πάει  στην Τροία για να πολεμήσει, και έτσι θα την εγκατέλειπε.

Έτσι, λοιπόν,  άρχισαν οι ερωτικές περιπέτειες του Οδυσσέα!!!

                Ο Οδυσσέας και οι σύντροφοι του έφτασαν στο νησί της Κίρκης, μιας μάγισσας και νεράιδας, η οποία ήταν τόσο όμορφη που τους γοήτευε όλους. Μετά από διάφορα γεγονόντα και αφού μετέτρεψε σε γουρούνια τους συντρόφους του Οδυσσέα και τους επανέφερε στην ανθρώπινη κατάστασή τους, η μάγισσα λοιπον μαντέψτε τι έκανε. Ναί, σωστά μαντέψατε , τον ερωτεύτηκε και μάλιστα του πρότεινε να μείνει εκεί μαζί της. Μπορεί να σκέφτεστε πως έγραψα όλο αυτό το πράγμα για το τίποτα, μιας και δεν φαίνεται πουθενά  κάποια κρυφή ερωτική σχέση ανάμεσα στον Οδυσσέα και την Κίρκη. Εδώ, όμως, διαφωνώ. Πιστεύω πως ο Οδυσσέας υπέκυψε στην ομορφιά της Κίρκης πριν φύγει από το νησί της. Και αυτό που με κάνει να το πιστεύω είναι το γεγονός ότι, ο πολύτροπος Οδυσσεύς, έλειπε πάρα πολύ καιρό μακριά από την αγαπημένη του Πηνελόπη. Επίσης, έμεινε στο νησί της Κίρκης για έναν ολόκληρο χρόνο.

Ο Οδυσσέας αργότερα, ολομόναχος, ναυάγησε στο νησί της Ωγυγίας, όπου τον έσωσε η νεράιδα Καλυψώ. Η Καλυψώ ήταν μια θεά που είχε ερωτευθεί τρελά τον Οδυσσέα. Ο Οδυσσέας έμεινε κοντά της για εφτά ολόκληρα χρόνια, οπότε όλοι ξέρουμε τι ακολούθησε. Αυτός ήταν δυστυχισμένος μαζί της  άλλα είχε ανάγκη τη σωματική επαφή. Σκεφτόταν το πόσο κακότυχος και δυστυχισμένος είναι και πως θα γυρίσει πίσω στην πατρίδα του. Έκλαιγε και απομονώνοταν όλη μέρα γιατί η Καλυψώ  δεν του πρόσφερε την ευτυχία που ήθελε. Πράγματι, δεν φτάνει μόνο η σωματική επαφή, άλλα μέσα σε ένα σπίτι πρέπει να υπάρχει αγάπη και ομόνοια. Όταν ο Ερμής ήρθε και ανακοίνωσε στην Καλυψώ πως πρέπει να τον αφήσει να φύγει, αυτή θύμωσε, αλλά φυσικά και θα τον άφηνε. Φυσικά και ο Οδυσσέας, ο  οποίος ήταν γνώστης της γυναικείας ψυχολογίας, ήθελε να αποχαιρετιστούν θερμά και να περάσουν αγκαλιά την τελευταία νύχτα τους μαζί. Ήταν πολύ ενθουσιασμένος που θα έφευγε και γενναίος γιατί ήξερε ότι θα βασανιζόταν πολύ για να φτάσει στην Ιθάκη, αλλά δεν τον ένοιαζε καθόλου, αφού ο πόθος του για την Πηνελόπη και για την πατρίδα του φυσικά ήταν μεγαλύτερος.

Λίγο αργότερα, μάλλον συγκρατήθηκε με την Ναυσικά, ίσως λόγω της ηλικίας της, ίσως από σεβασμό προς τους γονείς της, αλλά εγώ πιστεύω πως ήταν επειδή ήξερε πως θα έβλεπε την γυναίκα του σύντομα. Στο νησί των Φαιάκων όπου ναυάγησε, τον περιποιήθηκε αυτή η πανέμορφη κοπέλα.

Πιστεύω πως ο Οδυσσέας, απλά ικανοποιούσε τις ανάγκες του με την Κίρκη και την Καλυψώ, μιας και η αγάπη του για την Πηνελόπη και ο φόβος του μην του την κλέψει ένας μνηστήρας κατά το χρονικό διάστημα που έλειπε ήταν πάρα πολυ μεγάλος, τόσο μεγάλος, ώστε να φτάσει στο σημείο της μνηστηροφονίας.

Αυτές λοιπόν, ήταν οι  ερωτικές σχέσεις της Οδύσσειας. Τέλος, θα ήθελα να πω πως, όσες έχετε φανταστεί τον εαυτό σας με τον γοητευτικό και ώριμο πια, γιό του Οδυσσέα, Τηλέμαχο, να ξέρετε πως δεν είστε οι μόνες…

Κατερίνα Ζαννετοπούλου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης