Ο Μικρός Πρίγκιπας

Ο Μικρός Πρίγκιπας του Γάλλου συγγραφέα Antoine de Saint-Exupéry: ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία σε όλη την υφήλιο. Αν και θεωρείται παιδικό βιβλίο, ωστόσο απευθύνεται σε όλους.

Γιατί κανείς αξίζει να διαβάσει το βιβλίο αυτό; Γιατί περιέχει βαθυστόχαστες σκέψεις σχετικά με την ανθρώπινη ζωή, τις αξίες και την ανθρώπινη φύση γενικότερα. Η εικονογράφηση του βιβλίου, που είναι του ίδιου του συγγραφέα, είναι πρωτότυπη και διασκεδαστική.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές συμβουλές της αλεπούς προς τον Μικρό Πρίγκιπα είναι η ακόλουθη: «On ne voit bien qu’avec le cœur. L’essentiel est invisible pour les yeux» (Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνον με την καρδιά. Η ουσία είναι αόρατη στα μάτια).

Ένα βιβλίο που θα πρέπει να διαβάσει ο καθένας μας, γιατί αγγίζει βαθιές πανανθρώπινες αξίες όπως  η φιλία, ο έρωτας, αλλά και γιατί μιλάει για τη μοναξιά, την απώλεια και την απρόβλεπτη, αντιφατική ανθρώπινη φύση. Στη δύσκολη εποχή που ζούμε έχουμε ανάγκη από μικρές οάσεις διαφυγής και Ο Μικρός Πρίγκιπας αποτελεί μία από αυτές.

Σχολιάστε