Δυο αδερφές γράφουν το ημερολόγιο της καραντίνας τους

από τις μαθήτριες Βερονίκη και Νικολέτα Παπακυρίτση

 

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020


Αγαπητό μου ημερολόγιο,
Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που πλήττει τη χώρα μας ανακοινώθηκε χθες το κλείσιμο όλων των σχολείων στην Ελλάδα. Σήμερα λοιπόν, εγώ και η αδερφή μου, η Νικολέτα δεν πήγαμε στο σχολείο. Η αλήθεια είναι ότι χαρήκαμε λίγο γιατί θα ξεκουραστούμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας και θα έρθουμε πιο κοντά ως οικογένεια. Ελπίζω να παραμείνουμε ωστόσο υγιείς, για να προστατέψουμε την οικογένειά μας και την κοινωνία.
 
Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020


Αγαπητό μου ημερολόγιο,
Σήμερα το πρωί, έμαθα ένα συνταρακτικό νέο: η φίλη μας η Μαρίνα νοσεί με κορωνοϊό.. Σκεφτόμαστε με τη Νικολέτα να την επισκεφθούμε στο νοσοκομείο παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας. Παρόλα αυτά φοβόμαστε λιγάκι μήπως κολλήσουμε, όμως θέλουμε να τη βοηθήσουμε γιατί περνάει δύσκολα.

Μόλις επιστρέψαμε και σου γράφουμε. Η Μαρίνα είναι καλά στηn υγεία της και νοσηλεύεται πλέον με ήπια συμπτώματα. Είναι 10:00 το βράδυ και ετοιμάζομαι για ύπνο. Έχω 36,9 πυρετό και έχω λίγο πονοκέφαλο. Ανησυχώ, αλλά μπορεί να είναι και από την κούραση.
 
Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020


Αγαπητό μου ημερολόγιο,
Σήμερα, καθώς η Βερόνικα νιώθει χειρότερα, θα την πάμε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Είναι βράδυ και σε λίγο θα μας ανακοινώσουν τo αποτέλεσμα των εξετάσεων. Τελικά, το αποτέλεσμα ήταν δυστυχώς θετικό: η Βερόνικα διαγνώστηκε με κορωνοϊό. Φοβάμαι πολύ για εμένα, τους γονείς μου, και τους παππούδες μου. Ελπίζω να παραμείνουμε όλοι υγιείς.
 
Παρασκευή 21 Μαρτίου 2020


Αγαπητό μου ημερολόγιο,
Νιώθω πολύ άσχημα που θα πρέπει να αποστασιοποιηθώ από την οικογένειά μου και τους αγαπημένους μου για καιρό. Ανησυχώ όμως πολύ περισσότερο επειδή μπορεί να τους έχω ήδη κολλήσει πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματά μου. Προς το παρόν είμαι κλεισμένη στο δωμάτιό μου, αφού περνώ τον ιό με ήπια συμπτώματα. Ποτέ δεν θα μπορούσα να με φανταστώ σε αυτή την κατάσταση ειδικά στην αρχή, που τα παιδιά θεωρούνταν πως δεν προσβάλλονται από τον κορωνοϊό.

Τρίτη 25 Μαρτίου 2020

Αγαπητό μου ημερολόγιο,
Έχουν περάσει λίγες μέρες που δεν μπορούσα να σου γράψω και πλέον είμαι πολύ καλύτερα. Βέβαια, δεν μπορώ ακόμα να βγω έξω, γιατί είμαι λίγο ευάλωτη και εξουθενωμένη από τον ιό. Ελπίζω σύντομα να το ξεπεράσω, καθώς η οικογένεια μου δεν βλέπει την ώρα να με ξαναδεί υγιή.
 
Παρασκευή 28 Μαρτίου 2020


Αγαπητό μου ημερολόγιο,
Σήμερα έχουν περάσει λίγες ακόμη μέρες και είμαι πια εντελώς καλά. Ευτυχώς κανένας άλλος δεν κόλλησε και ελπίζω να βγούμε σύντομα από την καραντίνα και να επιστρέψουμε στο σχολείο, γιατί μου λείπουν πολύ οι φίλοι μου και οι δάσκαλοί μου.

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης