ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Στη συγκεκριμένη σελίδα θα αναφέρονται με χρονολογική σειρά όλες οι δράσεις μας, ξεκινώντας από αυτές που πραγματοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2020-21.

  •  27 Μαΐου του 2021, ο καθηγητής της παιδαγωγικής ομάδας, κ. Χανιωτάκης, ενημέρωσε τους μαθητές σχετικά με τη μεγάλη αξία του χώματος στην καλλιέργεια των φυτών και όλοι μαζί δημιουργήσαμε τις πρώτες μας γλάστρες και φυτέψαμε τους πρώτους σπόρους.
    [Άρθρο στον ιστότοπο του σχολείο μας: http://2gym-alexandr.evr.sch.gr/?p=8677]
  •  9 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο κτήμα αρωματικών φυτών του κ. ΚαλαΪτζίδη στη Νίψα. Από τον κ. Καλαϊτζίδη έγινε ξενάγηση στο χωράφι αλλά και στον χώρο αποξήρανσης και συσκευασίας των αρωματικών του φυτών.
    [Άρθρο στον ιστότοπο του σχολείο μας: http://2gym-alexandr.evr.sch.gr/?p=8694]

Εξ αιτίας του εγκλεισμού και της εξ αποστάσεως λειτουργίας του σχολείου  κατά τη σχολική χρονιά 2020-21, αιτηθήκαμε την επιμήκυνση του προγράμματός μας και κατά τα δύο επόμενα έτη.  Συνεχίζουμε.

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-22

  •  28/9/2021, με την καθοδήγηση του κ. Χανιωτάκη, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β2 έσπειραν τους πρώτους σπόρους σε μικρές γλάστρες. Περιμένουμε να βλαστήσουν τα πρώτα φυτά και στη συνέχεια να μεταφυτευτούν  στο χώμα του κήπου μας, στην αυλή του σχολείου. Ο υπεύθυνος καθηγητής εξήγησε στους μαθητές την επιλογή της πρώτης σποράς έξω από το χώμα που θα θρέψει  αργότερα τα λαχανικά μας. Πραγματικά ανυπομονούμε! (Διαβάστε το σχετικό άρθρο)
  • 14 και 15/10/2021. Στο αίθριο του σχολείου γιορτάστηκαν οι Erasmus Days. Σκοπός του εορτασμού ήταν η ανάδειξη των ωφελειών για τους μαθητές από τη συμμετοχή τους σε προγράμματα Erasmus. Σε αυτό το πλαίσιο, στο αίθριο προβαλλόταν ένα βίντεο με αναφορές σε όλα τα Erasmus που υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας από το 2011 ως τις μέρες μας. Παράλληλα οι μαθητές του προγράμματος παρουσίαζαν στους συμμαθητές τους τα προϊόντα του μεσογειακού πρωινού. Αφίσες και τα αποτελέσματα μιας έρευνας με θέμα το πρωινό των μαθητών συμπλήρωναν τη δράση. (Διαβάστε το σχετικό άρθρο)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης