Το φυτό του μήνα κι ένα τραγούδι

 Tα λουλούδια αποτελούν πάντα ένα σταθερό σημείο αναφοράς της ομορφιάς. Μας συγκινούν και τα θαυμάζουμε για τη ζωή και τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους.  Ομορφαίνουν  την καθημερινότητά μας και μας συνοδεύουν στους καημούς της βιοπάλης, στις μεγάλες χαρές μας, στον έρωτα και στον θάνατο. Με τα χρώματα, τα σχήματα και τις μυρωδιές τους, τα λουλούδια γίνονται βασική πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες και παράλληλα λειτουργούν ως σύμβολο του κύκλου της ζωής, των ονείρων  και των πιο αγνών και αληθινών συναισθημάτων των ανθρώπων.

Για να τα «αγγίξουμε» και να αντιληφθούμε κάτι από την αξία και τη δύναμή τους, θα ανακηρύσσουμε ένα λουλούδι ως «το λουλούδι του μήνα» και θα το «πλησιάζουμε» μέσα από ένα ή περισσότερα τραγούδια. Μαθητές και καθηγητές μπορούμε  στη συνέχεια να συνεισφέρουμε στη συζήτηση γράφοντας  σχόλια,  σκέψεις, πληροφορίες και άλλες αναφορές του λουλουδιού στην Τέχνη.

3 Σχόλια

  1. https://e-me.edu.gr/groups/tapantagiatalouloudia
    Γεια σας! Ονομάζομαι Ευαγγελία Παπαϊωάννου και ανήκω στη συντακτική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης. Ο παραπάνω σύνδεσμος αποτελεί τη διεύθυνση που έχω δημιουργήσει, ώστε να αναρτώ τις πληροφορίες που αντλώ (σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές) σχετικά με τα λουλούδια. Πιο συγκεκριμένα, έχω φτιάξει μια κυψέλη στην ψηφιακή πλατφόρμα e-me, στην οποία έχω ανεβάσει σε συνοπτικές παρουσιάσεις πληροφορίες περί λουλουδιών, όπως προανέφερα, στον τοίχο. Τέλος, καθ’όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2021-2022 θα έχετε τη δυνατότητα να αναρτήσετε κι εσείς τα δικά σας σχόλια ή τις δικές σας παρατηρήσεις για τα όσα έχω βρει και ανεβάσει.

  2. Και μιας και είναι Χριστούγεννα, μπορείτε να μπείτε στην κυψέλη μου στις χριστουγεννιάτικες ενότητες που ανάρτησα. Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και λουλούδια σας περιμένουν…????

    https://e-me.edu.gr/groups/tapantagiatalouloudia

Υποβολή απάντησης