Δεντροφύτευση

Στην αυλή του σχολείου υλοποιήθηκε μία πολύ ενδιαφέρουσα δράση περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Οι μαθητές όλων των τάξεων, με τη βοήθεια των υπεύθυνων δασολόγων του δήμου και τους  υπεύθυνους διαμόρφωσης του αύλειου χώρου του σχολείου μας, συμμετείχαν σε δενδροφύτευση, κάνοντας πράξη το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον.

Τα παιδιά, αρχικά, συζήτησαν με τους δασολόγους και διατύπωσαν τα ερωτήματα τους σχετικά με την ανάπτυξη των δέντρων και τη χρησιμότητά τους προς τον άνθρωπο. Έπειτα, κάθε τμήμα φύτεψε το δικό του δενδρύλλιο και ανέλαβε τη φροντίδα και την προστασία του.

Παράλληλα, δημιουργήθηκε λαχανόκηπος σε τμήμα της αυλής μας, με την συμμετοχή των παιδιών σε όλες τις διαδικασίες.

Μέσα από τη διαδικασία αυτή, τα παιδιά ανέλαβαν ρόλους, συνεργάστηκαν, ενώ παράλληλα απέκτησαν νέες δεξιότητες. Η επαφή με την φύση συμβάλλει δραστικά στην κινητική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξή τους.

Οι βιωματικές δραστηριότητες αυτού του είδους καθιστούν τους μαθητές και τις μαθήτριες συμμέτοχους στην προσπάθεια και όχι απλούς παρατηρητές. Ευχαριστούμε πολύ τους δασολόγους για την παρουσία τους στο σχολείο μας και για την πολύτιμη βοήθειά τους!20190919_113400

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης