ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝΤΑΣ

Μεγάλη έκρηξη στο πουθενά | Δρόμος της Αριστεράς

Διαστημικές σκέψεις
από τον Λευτέρη Τσουκάτος – Δέσποινα Σουλιώτη -Δήμητρα Τσουκαλά

Διαστημικές σκέψεις

από τον Λευτέρη Τσουκάτος – Δέσποινα Σουλιώτη -Δήμητρα Τσουκάτου

 

  • Τι θα συνέβαινε αν εξαφανιζόταν ο ήλιος για ώρες ή εβδομάδες;

Αν δεν υπήρχε ο ήλιος μας για μια μέρες θα σταματούσε η τροχιά της Γης γύρω από τον ήλιο, δεν θα ε’ιχαμε βλάστηση και θα επηρέαζε τη ζωή ενώ οι δρόμοι θα ήταν επικίνδυνοι(Λευτέρης). Επίσης θα σταματούσε η διαδικασία της φωτοσύνθεσης με αποτέλεσμα τα φυτά να μην παράγουν οξυγόνο. Οι θερμοκρασίες θα έπεφταν παντού, ενώ η θερμοκρασία στην επιφάνεια της γης τις πρώτες μέρες θα έπεφτε 5 και 7 βαθμούς κελσίου (Δέσποινα).

Eίναι γνωστές οι ευεργετικές ιδιότητες του ήλιου στη φύση και στον άνθρωπο. Ο ήλιος που μας βοηθάει να σηκωθούμε το πρωί, ενισχύει τα οστά μας με βιταμίνες και είναι αυτός που μας επιτρέπει να έχουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να επιβιώσουμε (Δήμητρα Τσουκαλά)

  • …. Όταν κοιτάζουμε τα αστέρια κοιτάζουμε πίσω στο παρελθόν” .

Σχολιάζοντας αυτή τη φράση καταλαβαίνω ότι κοιτάζοντας τα αστέρια δεν κοιτάμε το παρόν αλλά το παρελθόν διότι τα αστέρια δείχνουν τη μορφή τους και πληροφορίες για το πως δημιουργήθηκαν και την ιστορία της δικής μας ζωής (Λευτέρης).

  • Έντγουιν Χαμπλ και τηλεσκόπιο Χαμπλ

Ο αστρονόμος Έντγουιν Χαμπλ (1889-1953) ήταν ένας από τους σπουδαιότερους Αμερικανούς αστρονόμους του 20ου αιώνα που επιβεβαίωσε τη θεωρία για τη διαστολή του διαστήματος. Το τηλεσκόπιο Χαμπλ (Hubble Space Telescope,HST) είναι τηλεσκόπιο το οποίο βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη από τον Απρίλιο του 1990 και έχει πάρει το όνομά του από τον Αμερικανό αστρονόμο Έντγουιν Χαμπλ.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B5%CF%81_2