«Πέντε μικροί ντεντέκτιβ και ένας σκύλος» – Μια ιστορία μυστηρίου σε έξι εκδοχές

ΑΠΟ: ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ - Μάι• 23•13

από τη Νεφέλη, μαθήτρια της Ε” τάξης

Μια ομαδική δουλειά πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2012-2013 από τους μαθητές της Ε΄τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας. Πρόκειται για μια ιστορία μυστηρίου σε έξι διαφορετικές εκδοχές. Η βοήθεια του δασκάλου τους κ. Παναγιώτη Γούτα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πετυχημένη έκβαση της προσπάθειάς τους.

book

Ο Πέτρος και ο Πεινάλας

Όλα ξεκίνησαν με την απόφαση της τάξης να συμμετέχει σε πρόγραμμα φιλαναγνωσίας εκδίδοντας δικό τους βιβλίο. Τα παιδιά ξεκίνησαν αμέσως τη δουλειά. Χωρίστηκαν σε έξι ομάδες τεσσάρων ατόμων και χώρισαν το βιβλίο σε έξι κεφάλαια. Την αρχή της ιστορίας έδωσε ο δάσκαλος και αποφασίστηκαν από κοινού οι ήρωες της ιστορίας και το κεντρικό στοιχείο του μυστηρίου: η εξαφάνιση ενός από αυτούς, του Γιάννη. Καθεμιά από τις έξι ομάδες έγραψε τη δική της εκδοχή για το πρώτο κεφάλαιο. Με την ολοκλήρωση των πρώτων αυτών κειμένων, τα κείμενα μοιράστηκαν σε διαφορετικές ομάδες αυτή τη φορά και κάθε ομάδα έγραψε το δεύτερο κεφάλαιο, συνεχίζοντας την υπόθεση του 1ου κεφαλαίου το οποίο παρέλαβε. Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και για τα υπόλοιπα κεφάλαια.

παρέα

Οι πέντε μικροί ντεντέκτιβ

 

 

Μετά το τέλος της συγγραφής, προτάθηκαν τίτλοι για την ιστορία. Ύστερα από αρκετές διαφωνίες, τα παιδιά κατέληξαν στον ακόλουθο τίτλο: «ΠΕΝΤΕ ΜΙΚΡΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ». Κάποια παιδιά ανέλαβαν την εικονογράφηση του βιβλίου με δικές τους ζωγραφιές.

Το τελικό αποτέλεσμα μοιράστηκε στα παιδιά, στο δάσκαλο, στη διευθύντρια και σε άλλους δασκάλους. Τα παιδιά έμειναν ευχαριστημένα και ο δάσκαλός τους περήφανος!

Διαβάστε το βιβλίο «Πέντε μικροί ντεντέκτιβ και ένας σκύλος».

Σχολιάστε

Top