Ρέππας Vs Χαντζόπουλος

Copy of Real Estate - Made with PosterMyWallΥποδεχόμαστε τους δύο υποψήφιους προέδρους του χωριού μας, οι οποίοι καταθέτουν τις ιδέες τους και τις προτάσεις του για τα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο.

Χαντζόπουλος Νίκος

Θα ήθελα, πριν εκφράσω τις απόψεις και προβληματισμούς μου, να αναφερθώ στην προσωπική μου διαδρομή.Μεγάλωσα στη Ναύπακτο κάνοντας όλο το χρόνο διακοπές στο χωριό μας. Εχω τελειώσει το τμήμα Δομικών Σχεδιαστών στο ΤΕΛ Ναυπάκτου, Διοικητικό και Οικονομικό Στέλεχος Επιχείρησης σε ΙΕΚ Πάτρας και γνωρίζω πολύ καλά Αγγλικά. Παράλληλα,  εργαζόμουν 11 χρόνια σε καφέ μπαρ και 5 χρόνια στις πωλήσεις στην Coca Cola. Κάποια στιγμή ολοκληρώθηκε ο στόχος -όνειρο της κατασκευής και λειτουργίας του καταστήματος μας .Μία όμορφη και υγιής επιχείρηση.

Αποφάσισα να διεκδικήσω την προεδρία του χωριού μας γιατί πραγματικά το αγαπάω και πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω. Διάβασα στο περιοδικό μας τους προβληματισμούς των συγχωριανών μας που είναι και δικοί μου προβληματισμοί.

  • Θα ήθελα να σας πω ότι κι εμένα δεν μου αρέσει να παρκάρουν στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής και είμαι κάθετος σ” αυτό. Εχουμε μια καινούργια πλατεία (Ο Θεός να την κάνει) γι” “αυτό και για εκδηλώσεις.
  • Πιστεύω ακόμη ότι είναι καλύτερα για όλους ο κεντρικός δρόμος συγκεκριμένες μέρες και ώρες να είναι κλειστός .
  • Επιπλέον, όλοι εμείς να είμαστε υπεύθυνοι για τον εξωτερικό χώρο του καταστήματος μας σε θέματα καθαριότητας.
  • Πρέπει να αναδειχθούν όλα τα σοκάκια και δρομάκια του χωριού ώστε να είναι επισκέψιμα από όλους.
  • Να συμμορφωθεί ο χώρος του γηπέδου (μιας και μας κοροϊδεύουν χρόνια),να συνεργαστούμε όλοι μαζί για για να περάσει καλύτερα το παιδί μας, ο επισκέπτης, ο ηλικιωμένος.
  • Να καθαριστούν όλα τα μονοπάτια, και περιμετρικά όλες οι εκκλησίες.
  • Κάποιοι αναφέρθηκαν στο κάπνισμα σε καταστήματα. Ο Πρόεδρος δεν είναι μπαμπούλας ούτε αρμόδιος γι” αυτό . Ο καθένας είναι υπεύθυνος για την επιχείρηση του!
  • Με πλάνο και συγκεκριμένες προτάσεις και ενέργειες και με συνεχείς παρουσίες στο Δημαρχείο μπορεί εύκολα να διορθώσουμε τα προβλήματα της αποκομιδής των απορριμμάτων και του χιονιού στους δρόμους, όπως και της καθαριότητας του χωριού τους καλοκαιρινούς μήνες.
  • Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε εκδηλώσεις και εξορμήσεις στη φύση όπως παλιά!!!
  • Έχω σκοπό να κάνω, αν εκλεγώ τουλάχιστον 4 συνελεύσεις το χρόνο, για να επιλύονται πιο γρήγορα τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

Οι πρόγονοί μας  και η φύση μάς άφησαν περιουσίες αλλά και μεγάλες ευθύνες που δεν πρέπει να φοβόμαστε αλλά να αγαπήσουμε!!!

 

Θανάσης Ρέππας

Διαβάζοντας τους προβληματισμούς των κατοίκων στο άρθρο «Επί τάπητος» θα ήθελα να εκφράσω και εγώ τις απόψεις μου πάνω σε μερικά ζητήματα που τίθενται.
  • Φυσικά και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Άνω Χώρας είναι το οδικό δίκτυο που μόνο χειρότερο μπορεί να γίνει καθώς περνάνε τα χρόνια. Είναι ένα από τα προβλήματα που πρέπει να λυθεί σε συνεργασία με τον δήμο και την περιφέρεια. Μπορούμε να καταφέρουμε πολλά σε αυτό θέμα αλλά θέλει πίεση, ξανά και ξανά να πιέζουμε και να απαιτούμε λύσεις. Όσο για την πρόσβαση τον χειμώνα με τα χιόνια πρέπει ένα από τα εκχιονιστικά να είναι σε ετοιμότητα εδώ στην Άνω Χώρα και όχι στη Ναύπακτο.
  • Εγώ υπόσχομαι να δώσω μάχη για να μείνει καθαρός ο δρόμος μέσα στην Άνω Χώρα. Όχι μόνο για τα ξενοδοχεία και τις επιχειρήσεις αλλά και για όλους τους δρόμους για να μπορούν και οι ντόπιοι να περπατούν με ασφάλεια στα σπίτια τους. Θα δώσω μάχη με φτυάρια και με αλάτι για να μείνουν εκχιονισμένοι οι δρόμοι μέσα στην Άνω Χώρα.
  • Για το θέμα της καθαριότητας έχω τα εξής σχέδια. Θέλω να μαζέψουμε τους κάδους σε συγκεκριμένα σημεία, και να στρώσουμε τσιμέντο από κάτω. Έτσι θα μπορούμε να καθαρίζουμε εύκολα ότι πέφτει απ” έξω.
  • Επίσης, για να βελτιώσουμε την εικόνα του χωριού και ιδιαίτερα την είσοδο πρέπει να δημιουργηθεί ένας τοίχος με πράσινο δίχτυ απέξω για να μη φαίνονται οι κάδοι. Όσο για την συλλογή σκουπιδιών θέλει πίεση στον δήμο για έναν σωστό προγραμματισμό.
  • Όσον αφορά τον κεντρικό δρόμο της αγοράς, είμαι τις άποψης να γίνει πεζόδρομος όλα τα απογεύματα του καλοκαιριού και τα εορταστικά τριήμερα του χειμώνα.
  • Επίσης, η Άνω Χώρα έχει δύο συλλόγους με τους οποίους μπορούμε να πετύχουμε πολλά σε συνεργασία και με τους δυο!
Έχουμε δύναμη σαν Ανω Χώρα!  Για αυτό και πιστεύω ότι μπορούμε να πιέσουμε για πολλά παραπάνω για το χωριό μας.

 

Σχολιάστε

Top