Editorial

Το νέο τεύχος του περιοδικού μας τα λέει όλα: Φέτος το καλοκαίρι η Ανω Χώρα έγινε η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της ορεινής Ναυπακτίας!

Συνηθίζεται να λέγεται ότι  κάθε αρχή  είναι και δύσκολη.  Ομως, αυτός ο κανόνας διαψεύστηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού μας. Η αιτία; Η ορμητικότητα, η δημιουργικότητα, η άριστη συνεργασία και, κυρίως, η αγάπη για το χωριό και η ανιδιοτέλεια για προσφορά ήταν τα συστατικά της επιτυχίας!

Οι λέξεις δεν επαρκούν για να περιγράψουν τα συναισθήματα που βιώσαμε όσοι εμπλακήκαμε στις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες που έγιναν στο χωριό. Αυτό που απομένει, τώρα που ο κύκλος ολοκληρώθηκε, είναι μια γλυκιά γεύση χαράς. Και για τους συγχωριανούς μας που στήριξαν αυτή την προσπάθεια, η ίδια γεύση απομένει ανάμικτη με προσδοκία και προσμονή  για μια δυναμική συνέχεια και το επόμενο καλοκαίρι.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν φέτος κινήθηκαν σε δύο άξονες: Δραστηριότητες και εκδηλώσεις για παιδιά και για ενήλικες. Και μια που τα παιδιά ξέρουν πάντα να χαίρονται και να απολαμβάνουν περισσότερο, θα ξεκινήσουμε από αυτά.

Οι λιλιπούτειοι φίλοι μας είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε καθημερινές καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες, να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές ταινίες της Disney, Καραγκιόζη, να κάνουν ένα πικ νικ στο δάσος, να συμμετάσχουν μαζί με τους δικούς τους σε μια μαγευτική μονοήμερη εκδρομή στα Τριζόνια, να ζήσουν μια Νύχτα Παραμυθιού  και να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Ντενεκεδούπολη», παιγμένη από Ανωχωριτάκια, που ήταν ίσως και η πιο όμορφη εκδήλωση του φετινού καλοκαιριού!

Αλλά και οι ενήλικες είδαν ελληνικό και ξένο κινηματογράφο, με ταινίες που άφησαν εποχή, συμμετείχαν σε επιστημονική εσπερίδα με θέμα τη νεανική παραβατικότητα και βεβαίως οι αθλητικοί τύποι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διήμερο τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 με τη συμμετοχή ομάδων και από διπλανά χωριά.

Αφήσαμε τελευταία τη μουσική βραδιά που πραγματοποιήθηκε ανήμερα της Αγίας Παρασκευής στην πλατεία της εκκλησίας. Ηταν μια ξεχωριστή εκδήλωση που ξύπνησε όμορφες και συγκινητικές μνήμες από το παρελθόν.

Και του χρόνου λοιπόν, πάντα να ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε!

 

Βάνα Παπαϊωάννουεδιτ

 

 

Σχολιάστε

Top