Ο Έλληνας μικρός Μεσσι

imagesΠριν ακόμα κλείσει τα 16 του, έχει φορέσει τη φανέλα των Μπαρτσελόνα, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και, πλέον, της Αρσεναλ. Ο Γιώργος Σπανουδάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, έμαθε όμως τα μυστικά της μπάλας στη Γερμανία και κυρίως στην Ισπανία, στην περίφημη ακαδημία των «μπλαουγκράνα», Λα Μασία, και πριν από λίγες μέρες έπεσε στην αγκαλιά του δάσκαλου Αρσέν Βενγκέρ.

Για την ακρίβεια, ο Αλσατός προπονητής τον «απήγαγε» από τους Καταλανούς (αφού λόγω της νομοθεσίας που ισχύει στην Ισπανία, δεν μπορούσε να υπογράψει συμβόλαιο σε τόσο νεαρή ηλικία), πράττοντας όπως στην περίπτωση του Σεσκ Φάμπρεγας.

Ο Σπανουδάκης αποτελεί διαφήμιση για την Ελλάδα στο εξωτερικό, αλλά και ένα «στοίχημα» για τη διοίκηση της ΕΠΟ. Υπό την έννοια ότι ο νεαρός κεντρικός μεσοεπιθετικός έχει αγωνιστεί με τις ομάδες Κ15 και Κ16 της Εθνικής Γερμανίας και μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια θα κληθεί να αποφασίσει αν θα παίξει (στην Ανδρών) με τα ελληνικά ή τα γερμανικά χρώματα.

Αν αναρωτιέστε γιατί τότε αγωνίζεται με τη φανέλα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, η απάντηση είναι απλή: «Οι Γερμανοί ήρθαν στην Μπαρτσελόνα και με κάλεσαν από τον Ιανουάριο του 2012 και αφού ήξερα ότι αργότερα μπορώ να επιλέξω σε ποια Εθνική θα αγωνιστώ, όταν θα είμαι πιο μεγάλος, τους είπα εντάξει. Δεν ήξερα ότι υπάρχει Εθνική U15 στην Ελλάδα. Με ενημέρωσαν την τελευταία στιγμή», είχε δηλώσει ο Σπανουδάκης πριν από περίπου ενάμιση χρόνο. «Εάν με θέλουν όταν μεγαλώσω και είμαι καλός για την Εθνική Ελλάδας, θα πάω», πρόσθεσε.

Έπειτα από έναν αγώνα των ομάδων Κ16, Γερμανία-Ρωσία 4-0, γερμανική εφημερίδα έγραψε για έναν «μικρό Μέσι». Νωρίτερα, στη Θεσσαλονίκη έκαναν λόγο για τον «νέο Κούδα». Τώρα, οι Άγγλοι μιλούν για τον «νέο Φάμπρεγας», καθώς έκαναν το ίδιο δρομολόγιο.

Ο Βενγκέρ δεν έχασε χρόνο, όχι μόνο τον «έκλεψε» από την Μπαρτσελόνα, προλαβαίνοντας παράλληλα την Τσέλσι και την Μπενφίκα, αλλά ο Ελληνας μεσοεπιθετικός, δύο μέρες μετά την άφιξή του στο Λονδίνο, χρησιμοποιήθηκε στο παιχνίδι της ομάδας νέων της Αρσεναλ με τη Λίνκολν. Μάλιστα, δεν ήταν ο μόνος νεοαποκτηθείς Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε, καθώς έπαιξαν και οι Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης και Σάββας Μούργος.Για να δούμε τι μας θα επιφυλάξει ακόμα αυτό το μικρο ταλέντο!!

Κων/νος Δημητρίου

Σχολιάστε

Top