ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ Α ‘ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Μετά από επίσκεψη μας στο δημαρχείο Κερατέας συναντήσαμε τους αντιδημάρχους  Κ.Αδάμη Γιάννη , Κ.Αντωνίου Αναστάσιο και  Κα.Κουλουβράκη Γιάννα. Μας υποδέχτηκαν με χαρά και ευχαρίστηση και δέχτηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας.DSC02405

Φυσικά παρόλο που επιδιώξαμε να συναντήσουμε το δήμαρχο αυτό δεν ήταν εφικτό λόγω υποχρεώσεων στις οποίες έπρεπε να ανταπεξέλθει. Όμως  η συνέντευξη ήταν απόλυτα επιτυχής , διότι και οι 3 αντιδήμαρχοι πέραν από την άριστη φιλοξενία τους δεσμεύτηκαν να μας  βοηθήσουν όπου χρειαστεί για παράδειγμα μας πρότειναν να μας παραχωρεί όποτε υπάρξει ανάγκη δωρεάν πούλμαν του δήμου για τις δραστηριότητες της εθελοντικής ομάδας του σχολείου  μας.

Επίσης , ενημερωθήκαμε πως του χρόνου την περίοδο των αποκριών επιδιώκεται να πραγματοποιηθεί μεγάλο  καρναβάλι στην περιοχή της Κερατέας και ζήτησαν την συμβουλή των μαθητών.

Ακόμα θίχτηκε το θέμα της εξάρτησης των μαθητών από τους ηλ.υπολογιστές , τα κινητά και γενικότερα με την επικοινωνία μέσω διαδικτύου για τα οποία οι αντιδήμαρχοι πρότειναν και συμβούλεψαν ως ενήλικες αλλά και γονείς πως οι νέοι πρέπει να απεξαρτηθούν από τη μάστιγα που κατακλύζει την γενιά μας. Για παράδειγμα να επιδιώξουν τον σωστό τρόπο επικοινωνίας δημιουργώντας παρέες και σωστές προσωπικές σχέσεις.

Όσο προχωρούσε η συζήτηση οι αντιδήμαρχοι  ήταν πρόθυμοι να μας απαντήσουν σε κάθε μας ερώτηση καθώς και όταν τους ρωτήσαμε τι γνώμη έχουν για την δουλειά τους και εάν τους είναι ευχάριστη μας απάντησαν πως ο τίτλος του «αντιδημάρχου» και η θέση αυτού δεν

είναι επάγγελμα αλλά ρόλος με σκοπό την στήριξη, ανάπτυξη και υποστήριξη του δήμου και των συμπολιτών

Επιπλέον, αναφέρθηκαν στο θέμα της καθαριότητας τόσο στο σχολείο μας αλλά και στην πόλη μας και μας συμβούλεψαν, να συμβάλουμε και εμείς στην καθαριότητα με το να μην πετάμε σκουπίδια και να κάνουμε ανακύκλωση . Με αυτό τον τρόπο διευκολύνουμε τη δύσκολη δουλειά της καθαρίστριας .

Στο σημείο αυτό θεωρείται απαραίτητο να προσθέσουμε το θέμα με τους εξωσχολικούς που μπαίνουν στο σχολείο την ώρα του μαθήματος και δημιουργούν διάφορα προβλήματα. Η άποψή τους ήταν πως το σχολείο πρέπει να έχει  περισσότερη επιτήρηση και πως πρέπει κι εμείς οι μαθητές να μην τους δίνουμε σημασία και να ενημερώνουμε τους επιτηρητές.

Στο τέλος της ευχάριστης συζήτησής μας οι κύριοι και η κυρία αντιδήμαρχοι προσφέρθηκαν να μας βοηθήσουν προσφέροντάς μας ότι χρειαζόμαστε για τις ανάγκες του σχολείου μας καθώς και μερικούς διακρατικούς πίνακες για τις τάξεις συμβάλλοντας έτσι το μάθημα να γίνεται πιο ευχάριστο και δημιουργικό.

Εμείς σαν μαθητές μετά από αυτή την συνέντευξη αισθανόμαστε την ανάγκη να πούμε ένα ευχαριστώ στους αντιδημάρχους για την προσφορά τους στο σχολείο μας και στις συμβουλές που έδωσαν στον καθένα μας !!!

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ:

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Α’1

ΑΛΕΞΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ Α’1

ΜΩΡΑΙΤΗ ΦΛΩΡΑ Α’3

Σχολιάστε

Top