Ο «μύθος» Cristiano Ronaldo

_cristiano_ronaldo___by_absulmanan9-da365bl

Όλοι σίγουρα έχετε ακουστά έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές σε όλο τον πλανήτη εν ονόματι Cristiano Ronaldo. Δε θα ήταν μια καλή ευκαιρία να ακολουθήσουμε στοιχεία για αυτόν ώστε να ανακαλύψουμε τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να φτάσει τόσο ψηλά στη ποδοσφαιρική κοινότητα;

O Cristiano Ronaldo Dos Santos Aveiro γεννήθηκε στο πορτογαλικό νησί της Μαδέρας σε μία φτωχή γειτονιά και οικογένεια.O Ronaldo συνήθιζε να παίζει ποδόσφαιρο με μεγαλύτερα ηλικιακά παιδιά πράγμα που σημαίνει πως από τότε ήταν ένας αξιόλογος ποδοσφαιριστής. Τα πρώτα ποδοσφαιρικά του χρόνια ξεκίνησαν όταν βρισκόταν στην ηλικία των 12 ετών με τη μετακόμιση του στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας στην ομάδα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Στα 15 του χρόνια βρέθηκε πως είχε πρόβλημα στη καρδιά του πράγμα που δεν τον εμπόδισε από το να πραγματοποιήσει το όνειρο του. Μετέπειτα συνέχισε την καριέρα του στην Manchester United στα 20 του, στη συνέχεια στη Real Madrid όπου παρέμεινε εκεί για 9 χρόνια και ο τελευταίος σταθμός του μέχρι σήμερα είναι η Juventus.

Όσον αναφορά τις επιτυχίες του, ο ταλαντούχος αυτός ποδοσφαιριστής έχει στη κατοχή του 5 χρυσές μπάλες ο οποίος είναι ο μέγιστος αριθμός που έχει καταφέρει κάποιος να αποκτήσει, επιπλέον διαθέτει 4 χρυσά παπούτσια και έχει το ρεκόρ του πρώτου Ευρωπαίου που κατάφερε να τα κερδίσει. Ακόμη έχει κερδίσει 25 τρόπαια στη καριέρα του συμπεριλαμβανομένου 5 champions league δηλαδή τα περισσότερα που έχει αποκτήσει ποτέ κανείς. Επιπροσθέτως, κατέχει τα περισσότερα γκολ που έχουν σημειωθεί στα 5 καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα καθώς έχει σκοράρει πάνω από 650 φορές. Επίτευγμα θα πρέπει να θεωρηθεί το γεγονός ότι ο Ronaldo είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

Ο Ronaldo έχει κάνει μεγάλες δωρεές σε σχολεία Παλαιστινίων, ενώ έχει δώσει, επίσης, 3 εκατομμύρια ευρώ σε αφρικανικές χώρες, οι άνθρωποι των οποίων λιμοκτονούν. Βοήθησε και στην ανακατασκευή κτιρίων, τα οποία είχαν διαλυθεί από το τσουνάμι του 2004, Ινδονησία , όπως και τους κατοίκους της Μαδέρα, της γενέτειράς του, όταν το 2010 υπέστησαν διάφορες ζημιές από πλημμύρες.Το 2009, ο Ronaldo, στο νοσοκομείο της Μαδέρα, που έσωσε τη ζωή της μητέρας του, η οποία έπασχε από καρκίνο, φρόντισε να κάνει μία δωρεά ύψους 100.000 λιρών, προκειμένου να χτιστεί μονάδα, η οποία θα ασχολείται με τη θεραπεία της νόσου. Έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στο συγκεκριμένο θέμα αποφάσισε τον Μάιο του 2012, να χρηματοδοτήσει μία πρωτοποριακή θεραπεία, ώστε το εννιάχρονο αγόρι, που αρχικά δεν είχε ελπίδες, να σωθεί.

Τέλος, ο Ronaldo δεν είχε εύκολη παιδική ηλικία, καθώς ο πατέρας του ήταν αλκοολικός και ο αδερφός του έπαιρνε ναρκωτικά. Βέβαια, όπως καταλαβαίνουμε τίποτα από αυτά δεν τον εμπόδισε από το να γίνει σπουδαίος, δείχνοντας σε όλους την αποφασιστικότητα αλλά και την ικανότητα του.


Μετάβαση στο scratch.mit.edu

Jack Rolin (2018). Cristiano Ronaldo. Διαθέσιμο από: <https://www.britannica.com/biography/Cristiano-Ronaldo> [Τελευταία πρόσβαση: 18/1/2018]

Top