Το Mini PC

To Mini PC είναι ένας υπολογιστής ο οποίος έχει την ικανότητα να αφήσει τον χρήστη του να πλοηγηθεί στο διαδίκτυο και να μπορεί να συνδεθεί σε συγκεκριμένες πλατφόρμες.

Το Mini PC είναι μικρό και φθηνό αλλά και ξοδεύει πολύ λιγότερη μπαταρία για παράδειγμα ξοδεύει 8 Watt από μπαταρία ενώ ένας κανονικός υπολογιστής ξοδεύει εύκολα πάνω από 100 Watt. Κατά συνέπεια τα Mini PC  απαιτούν σημαντικά λιγότερη ψύξη και μπορεί ακόμη και να μην έχει ανεμιστήρες. Επιπλέον, η δουλεία πού αξιοποιεί είναι πολύ αθόρυβη με αποτέλεσμα να μη ενοχλεί στην εργασία σας.

Τα αρνητικά του Mini PC είναι ότι άμα σας πέσει μπορεί να σπάσει εύκολα γιατί είναι πολύ εύθραυστο. Επίσης, η μπαταρία του δεν διαρκεί για αρκετές ώρες διότι, η ενέργεια που σπαταλάει είναι αρκετή. Επιπλέον είναι δύσκολο να το βρείτε στα καταστήματα , γιατί συνήθως δεν πουλιέται  παρά μόνο στο ίντερνετ πού εκεί μπορείτε να το βρείτε πιο φθηνό με προσφορά. Τα ανταλλακτικά του επίσης είναι ακριβά, διότι όπως σας είπα και πιο πριν είναι δύσκολο να βρεθούν. Επίσης, μην το υπερφορτώνετε, γιατί υπάρχει πιθανότητα να καεί.

Η ιστορία του υπολογιστή συγκεκριμένα του Laptop το οποίο οδήγησε στην δημιουργία του Mini PC ήταν στα μέσα του 2000 με επιτυχία έτσι και ύστερα ανάμεσα στην δεκαετία 2000-2010 εξελίχθηκαν αρκετά με αποτέλεσμα να γίνουν μικρότερα και να είναι πιο αποτελεσματικά από τα πρώτα δηλαδή να είναι πιο γρήγορα και να εξυπηρετούν με περισσότερες λειτουργίες τον πελάτη ο οποίος το χειρίζεται.

Άρα καταλαβαίνουμε ότι το mini pc σχετικά είναι εξαιρετικά καλό αλλά όπως και όλα τα πράγματα γύρω μας έχουν και τα αρνητικά τους και πρέπει να το αποδεχτούμε.

548582c9e5ac58.78548941_625

Η εικόνα αυτή έχει αντληθεί από το pcformat.pl και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα: https://www.pcformat.pl/News-Mini-computer-ASUS-Chromebox-juz-w-Polsce,n,13159.

 Διαθέσιμο από:   < https://en.wikipedia.org/wiki/Nettop >[τελευταία πρόσβαση 13 Οκτωβρίου 2018]

Top