Παχυσαρκία και νέοι.

Η παχυσαρκία είναι μια επιδημία που προκαλείται από υπερβολίκη συσσώρευση λίπους στο σώμα μας, και δεν αντιμετωπίζεται μονάχα με την δίαιτα. Έχει πολλές επιπτώσεις στην υγεία μας, μειώνει την προσδοκόμενη ζωή και είναι πιο εύκολο κάποιος παχύσαρκος, να αποκτήσει διάφορα προβλήματα στην υγεία του(σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2,καρδιαοαγγειακές παθήσεις,άσθμα κ.α), απ’οτι κάποιος που τρέφεται σωστά.

παχυσαρκια1

η εικόνα έχει αντληθεί από το: i-ygeia.gr και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα https://i-ygeia.gr/ygeia/geniki-xeiroyrgiki/epiptwseis-paxysarkias/.

Η παχυσαρκία δεν είναι μονάχα αποτέλεσμα κακής διατροφής, αλλά και της έλλειψης σωματικής άσκησεις, αλλά και σε γενετική προδιάθεση.

παχυσαρκια

Η εικόνα έχει αντληθεί απο: RunningNews.gr και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα https://i-ygeia.gr/ygeia/geniki-xeiroyrgiki/epiptwseis-paxysarkias/.

 

Οι υπέρβαροι νέοι ωστόσο, διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο να εμφανίσουν επιπλοκή της παχυσαρκίας, με τα άτομα τα οποία καπνίζουν έως και 10 τσιγάρα την ημέρα.

παχυσαρκια3

Η εικόνα έχει αντληθεί από το: i-ygeia.gr και η αρχική πηγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα  https://i-ygeia.gr/ygeia/geniki-xeiroyrgiki/epiptwseis-paxysarkias/.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι αντιμετώπισης. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς είναι, η μείωση κατανάλωσης <άχρηστων> θερμίδων και η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας. Θα πρέπει να επιλέγουν τρόφιμα με μειωμένα λιπαρά, και να προτιμούν την κατανάλωση λαχανικών και φρούτων αντί αυτή των fastfood.

Wikipedia(2019). Παχυσαρκία διαθέσιμο από: <https://el.wikipedia.org/wiki/Παχυσαρκία>.[τελευταία πρόσβαση: 13 Ιανουαριού 2020]

https://www.iatropedia.gr/encyclopedia/pachisarkia/

https://efiveia.gr/

 

 

 

 

Top