MEDIA LAB: Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

medialab

Με μία νέα και ανανεωμένη εμφάνιση και με ένα πλήρως εξοπλισμένο χώρο η δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης μας μεταμορφώθηκε σε έναν υπερσύγχρονο χώρο στα πλαίσια του οράματος του “Future Library” για την δημιουργία των “MEDIA LABS”. Σε συνεργασία με εννιά δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας μας και χάρη στην χρηματοδότηση του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και την υποστήριξη της Google, το όραμα αυτό γίνεται πραγματικότητα.

Τι είναι όμως τα Media Lab; Είναι μία υπερσύγχρονη δημοτική βιβλιοθήκη που επιτρέπει την έκφραση της δημιουργικότητας και της συνεργασίας μέσω δραστηριοτήτων γύρω από την τέχνη και την τεχνολογία. Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το χώρο της βιβλιοθήκης για να επεξεργαστούν βίντεο, να καταγράψουν ψηφιακές ιστορίες, να ηχογραφήσουν ραδιοφωνικά τραγούδια και σποτς, ή απλώς να περιηγηθούν στο διαδίκτυο και να κάνουν μια κλειστή συνάντηση με προσφιλή τους πρόσωπα, βλέποντας ταινίες. Φυσικά, μέσα στις δυνατότητες εξακολουθεί να υπάρχει και η ενασχόληση με τα βιβλία της δημοτικής βιβλιοθήκης. Και όλα αυτά σ’ ένα περιβάλλον ευχάριστο, φιλικό και χαλαρωτικό που προσελκύει μικρούς και μεγάλους!

Αν, λοιπόν, ψάχνετε για ένα τρόπο να περάσετε τον ελεύθερο χρόνο σας δημιουργικά και να βάλετε στη ζωή σας την τέχνη και τις νέες τεχνολογίες μέσω της ψυχαγωγίας, αξίζει μια επίσκεψη στην δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης μας. Το Media Lab αποτελεί την ιδανική απόδραση για κάθε σύγχρονο άνθρωπο!

Αντωνακάκης Μανώλης, Β1

Μπουλιτσάκη Ερασμία, Β3

Σχολιάστε

Top