Πειραματιζόμαστε…

 Από φέτος το σχολείο μας μπήκε σε μια νέα εποχή, έγινε πειραματικό Δημοτικό Σχολείο.  ‘Όπως λέει και ο τίτλος του, μας οδηγεί σε μια νέα εποχή όπου το μάθημα θα συνδυάζεται με δημιουργικές δράσεις και καινοτομίες. Πειραματίζομαι σημαίνει: κάνω ένα πείραμα δοκιμάζω να αντιμετωπίσω μια κατάσταση κατά ένα ορισμένο τρόπο χωρίς να ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Εμείς όλοι ευχόμαστε αυτό το πείραμα να είναι το πιο επιτυχημένο απ’ όλα.

Φέτος το σχολείο μας έγινε πειραματικό και αυτό είναι κάτι που ήθελα να γίνει από την πρώτη δημοτικού κιόλας! Αυτό που μου τράβηξε ιδιαίτερα την προσοχή, στο νέο σχολείο είναι οι όμιλοι οι οποίοι λειτουργούν κάθε απόγευμα στο σχολείο. Στους ομίλους μπορούν να λάβουν μέρος τα παιδιά από το σχολείο μας και όχι μόνο. Το παιδί θα διαλέξει σε ποιον όμιλο θα συμμετέχει και μπορεί να επιλέξει μόνο δυο ομίλους.

Αυτό είναι το πειραματικό σχολείο, ένα νέο σχολείο που κινεί το ενδιαφέρον σε μεγάλα αλλά και μικρά παιδιά.

 

Γ. Γιαννόπουλος Στ1

 

20211206_125724 20211206_125706

Το σχολείο μας βρίσκεται στην Ανατολική πλευρά της Καλαμάτας. Χτίστηκε το 2014 και αποφασίστηκε πέρυσι να γίνει πειραματικό. Ελάχιστα σχολεία πειραματικά υπάρχουν στην Ελλάδα και αυτή η απόφαση σχολικής χρονιάς, κάθε απόγευμα στο σχολείο μας παιδιά από όλη τη Μεσσηνία, που έχουν κληρωθεί, συμμετέχουν σε διάφορους ομίλους. Επίσης κάθε χρόνο από δω και πέρα η εγγραφή για την πρώτη τάξη θα γίνεται με κλήρωση στην οποία θα μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά από όλη την πόλη.

Κ. Ρηγοπούλου Στ3

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης