Διαδικτυακή φιλία (;)

Διαδικτυακή φιλία (;)

Κυρίες και Κυρίοι, αγαπητοί συμμαθήτριες και συμμαθητές,

Με αφορμή του άρθρου για το περιοδικό του σχολείου μας με θέμα την διαδικτυακή φιλία που δεν μπορεί να γίνει εξίσου αληθινή φιλία ,θα ήθελα να αναφερθώ στα χαρακτηριστικά μιας κοινωνικής διαδικτυακής φιλίας και μιας γνήσιας φιλίας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχει μια φιλία είναι η εμπιστοσύνη, μια φιλία σε κάνει κοινωνικό, δηλαδή έχεις επικοινωνία με άτομα, επίσης πρέπει να δεχόμαστε τα ελαττώματα του αλλού και θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός ανάμεσα μας. Ένας καλό φίλος μας δίνει συμβουλές ή μας λέει όταν κάνουμε κάτι λάθος. Πρέπει να είναι διπλά μας και στις κακές και στις καλές στιγμές και να μας στηρίζει. Με λίγα λόγια η φιλία μας κάνει ολοκληρωμένους ανθρώπους.

Όπως όλοι γνωρίζουμε υπάρχει η κοινωνική δικτύωση που πια στις μέρες μας είναι εύκολο να βρεις φίλους , όμως τι ρόλο παίζουν και τι σχέση μπορεί να έχει με την γνήσια φιλία;

Καταρχάς ένα θετικό είναι πως υπάρχουν τόσες ιστοσελίδες που έχεις την δυνατότητα επικοινωνίας, έτσι οι χρήστες μπορούν να κάνουν νέες φίλιες, να διασκεδάζουν, να σχολιάζουν γεγονότα της καθημερινότητας. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να μιλάμε με φίλους που βρίσκονται μακριά ή να κάνουμε νέους.

Επίσης μια διαδικτυακή φίλια δεν έχει αληθινή επαφή, τα άτομα έχουν απλά μια ψευδαίσθηση επαφής, η οποία πραγματικά είναι τυπική και σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να τονίσω ότι καλό θα ήταν να μην κάνουμε φίλους από το διαδίκτυο, γιατί αρχικά είναι επικίνδυνο και κατά δεύτερον μπορούμε να πληγωθούμε, ειδικά αν με το άτομο αυτό δεν έχουμε βρεθεί από κοντά και δεν είναι άξιο εμπιστοσύνης.

Σήμερα , βέβαια, οι φιλίες από το διαδίκτυο λειτουργούν ως μόδα και δεν ανταποκρίνονται στις  πραγματικές μας ανάγκες. Χρειάζεται, λοιπόν, μεγάλη προσοχή.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω πως η φιλία είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μας! Οι φιλικές σχέσεις από το διαδίκτυο είναι χαρακτηριστικό της εποχής μας και μας παρέχουν κάποια οφέλη, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην κάνουμε φιλίες που δεν μας προσφέρουν  ό,τι προανέφερα.

Βιβή Νικόλτση

Σχολιάστε

Top