Διαδικτυακές φιλίες vs φιλίες εξ επαφής

Διαδικτυακές φιλίες vs φιλίες εξ επαφής

Η σημασία της φιλίας για την ζωή όλων των ανθρώπων είναι πολύ μεγάλη. Οι φίλοι είναι μοναδικοί, όπως μοναδικό είναι και οτιδήποτε με το οποίο δημιουργούμε δεσμούς. Μοναδικά πράγματα στον κόσμο είναι αυτά που έχουν για εμάς σημασία και αξία.

Το διαδίκτυο, σήμερα, δίνει τη δυνατότητα να μπορεί κανείς να συνομιλεί με τους φίλους του από την άνεση του σπιτιού του. Βοηθάει, επίσης, να μην χαθούν φιλίες, οι οποίες δεν γίνεται να κρατηθούν με άλλο τρόπο, όπως για φίλους που κατοικούν σε διαφορετικές πόλεις ή και ακόμη σε διαφορετικές ηπείρους! Επιπλέον, μπορεί κανείς να επικοινωνεί με το φίλο του ό,τι ώρα και αν είναι και μάλιστα δωρεάν!

Στις μέρες μας είναι, λοιπόν, δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της νέας γενιάς περνάει τον περισσότερο χρόνο του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνομιλώντας με τους φίλους τους ή δημιουργώντας νέους φίλους. Και τότε είναι κάτι που ενέχει κινδύνους και πολλές φορές δυσάρεστες επιπτώσεις, γιατί η νέα φιλία που θα δημιουργηθεί μέσω διαδικτύου θα είναι μια εικονική φιλία και όχι πραγματική. Άλλωστε είναι και πολύ εύκολο κάποιος να εξαπατηθεί. Γι” αυτό οι νέοι αλλά και όποιοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με το ποιους συνομιλούν.

Κλείνοντας θα ήθελα να δώσω μια συμβουλή στους συμμαθητές μου. Οι πραγματικοί φίλοι είναι αυτοί που συναναστρεφόμαστε και μπορούμε να τους έχουμε δίπλα μας, να περπατάμε μαζί, να συνομιλούμε από κοντά. Επενδύστε στη φιλία, επενδύστε στους φίλους, αυτούς που μπορείτε να τους κρατήσετε το χέρι, να τους πάρετε αγκαλιά, να τους κοιτάξετε κατάματα!

Μια μαθήτρια του Β2

Σχολιάστε

Top