2ο τεύχος

Το ήξερες ότι…

-Τα χαρτονομίσματα δεν κατασκευάζονται από χαρτί, όπως πιστεύουν πολλοί. Στην πραγματικότητα είναι 74% βαμβάκι και 25% λινό. -Η βέρα φοριέται στο τέταρτο δάχτυλο (παράμεσος), διότι τον παράμεσο διασχίζουν φλέβες που συνδέονται με την καρδιά -Ο ….

confetti-1536x1536

Η Ιστορία των Αποκριών και η Σημασία τους!!!

Οι Αποκριές κρατούν 3 εβδομάδες γι’ αυτό το λόγο αυτή η περίοδος ονομάζεται Τριώδιο. Η πρώτη εβδομάδα ονομάζεται «Προφωνέσιμη», γιατί παλιότερα «προφωνούσαν», δηλαδή διαλαλούσαν, στα χωριά κυρίως, την αρχή της αποκριάς. Η δεύτερη εβδομάδα ονομάζεται ….

gaitanaki

Ήθη και έθιμα της Αποκριάς στην Ελλάδα!

Το κύριο γνώρισμα των Αποκριών είναι οι μεταμφιέσεις τις οποίες συναντάμε σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το όνομα των μεταμφιεσμένων διαφέρει από τόπο σε τόπο: κουδουνάτοι και καμουζέλες αλλά το κοινότερο ….

easy-diy-wall-art-ideas-for-your-home

DIY

•Αποκριάτικη στολή γάτας Το μόνο που θα χρειαστείτε για αυτή τη στολή Είναι μία πιάστρα με αυτάκια γάτας! Παίρνουμε το μολύβι ματιών και σχεδιάζουμε μια μαύρη ή ροζ μυτούλα στη μύτη μας και γύρω γύρω ….

20200219112558_o_prigipas_ton_drakon

Ο Πρίγκιπας των Δράκων

Σε έναν κόσμο μυθικό, μαίνεται ένας πόλεμος: Αντίπαλοι, τα δύο µέλη της βασιλικής οικογένειας των δράκων, ο Κρόνος, που επιθυμεί την επικυριαρχία σε καθετί ζωντανό, και η Ηώ, που θέλει την ισορροπία. Από αυτή την ….

macbook-air-m2-1024x576

MacBook Air

Νέο MacBook Air με τσιπ M3 3nm φημολογείται ότι θα έρθει το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα νέο MacBook Air το δεύτερο εξάμηνο του 2023 και ενδέχεται να είναι εξοπλισμένο ….

Tesla: Προβλήματα παράδοσης οχημάτων στην Γερμανία – Τι προκάλεσε η μείωση τιμών

Η απόφαση της Tesla να μειώσει τις τιμές στα οχήματά της έχει προκαλέσει προβλήματα παράδοσης στην Γερμανία, καθώς η ζήτηση των οδηγών έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Η αναμενόμενη παράδοση του βασικού μοντέλου Y της Tesla σε ….

Εικόνα1

Ανανεώσιμοι φυσικοί και ενεργειακοί πόροι

Οι σημερινοί άνθρωποι καταναλώνουν πολλούς από τους φυσικούς πόρους τόσο γρήγορα, που η φύση δεν προλαβαίνει να τους ξαναδημιουργήσει. Πώς θα ζήσουν οι επόμενες γενιές ανθρώπων, αν εξαντληθούν αυτοί οι φυσικοί πόροι; Επιπλέον, όπως χρησιμοποιούμε ….

Ίλιγγος. Τα συχνότερα αίτια του και η αντιμετώπιση του.

Ίλιγγος είναι η ψευδαίσθηση της κίνησης, ενώ το σώμα παραμένει ακίνητο. Ο ασθενής βιώνει μια αίσθηση περιστροφής ή αιώρησης προς τα πλάγια, εμπρός, πίσω, πάνω ή κάτω, τάση για πτώση ή ώθηση προς μια κατεύθυνση. ….