Ηλεκτρικό αυτοκίνητο από Έλληνες φοιτητές

Το πρώτο ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από προπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστήμιου Πατρών. Στόχος της όλης προσπάθειας είναι η συμμετοχή και η διάκριση στους διεθνείς διαγωνισμούς Formula Student, αλλά κυρίως η μάθηση μέσα από την πράξη. Η ομάδα κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Formula Student Czech 2014 μεταξύ συμμετοχών από πανεπιστήμια της Γερμανίας, Αυστρίας, Αγγλίας, Τσεχίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

 

 

 

Δωρεάν ίντερνετ σε όλους τους δήμους του Ν. Κοζάνης

Σε 304 δήμους στη χώρα μας θα ξεκινήσει η παροχή  δωρεάν ίντερνετ. Ανάμεσα σ’ αυτούς είναι και οι 4 δήμοι του νομού Κοζάνης. Σε πρώτη φάση, τα wi-fi hotspots, όπως ονομάζονται τα σημεία στα οποία θα υπάρχει δωρεάν παροχή σύνδεσης ίντερνετ, είναι 100 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, όπως και 200 λιμάνια και μαρίνες. Συγκεκριμένα, οι πολίτες θα μπορούν να συνδέονται για 30 λεπτά στο ίντερνετ με την προϋπόθεση ότι θα βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το wi-fi hotspot για εσωτερικούς χώρους και σε απόσταση 100 μέτρων για εξωτερικούς χώρους. Κάθε σημείο θα έχει την δυνατότητα να εξυπηρετεί 40 έως 50 χρήστες.

 

 

 

   

Το νέο όχημα της BMW δεν είναι αυτοκίνητο… αλλά σκούτερ!

 

To neo ΜΙΝΙ Citysurfer της BMW είναι ένα διαφορετικό όχημα από τα άλλα. Είναι ένα ηλεκτρικό σκούτερ που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 25km/h. Το σκούτερ θα λειτουργεί μόνο αν του δοθεί η κατάλληλη ταχύτητα από τον αναβάτη. Η μπαταρία του μπορεί να τροφοδοτηθεί είτε από οικιακή πρίζα είτε από πρίζα 12V αυτοκίνητου με τον κατάλληλο αναπτήρα. Το νέο όχημα ζυγίζει 18 κιλά και μπορεί να διπλωθεί, προκειμένου να χωρέσει στον αποθηκευτικό χώρο ενός BMW ή ακόμα και να το χει μαζί του ο χρήστης.

 

 

 

Η μεγαλύτερη γιγαντοοθόνη στο κόσμο…

Η μεγαλύτερη οθόνη στο κόσμο έχει μέγεθος όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με ύψος 23,74 και μήκος 100,5 μέτρα και μέγεθος 2,300 m2. Η συγκεκριμένη οθόνη καλύπτει ολόκληρο το χώρο μεταξύ της 45ης και της 46ης λεωφόρου της Νέας Υόρκης. Έχει 24 εκατομμύρια pixels. Ο κατασκευαστής αυτού του θαύματος είναι η Mitsubishi.

 

 

Νέοι συρμοί στο Λονδίνο

Το Λονδίνο ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους νέους συρμούς του μετρό των επόμενων 40 χρόνων. Τη προηγούμενη εβδομάδα, το Λονδίνο αποκάλυψε τα νέα οχήματα στο κοινό για πρώτη φορά, τα οποία μόλις «πατήσουν πάνω στις ράγες τους», στα μέσα της δεκαετίας του 2020, θα φέρουν πολλές βελτιώσεις και ανέσεις στους επιβάτες τους. Με το νέο σχεδιασμό, οι επιβάτες θα μπορούν να περπατήσουν κατά μήκος ολόκληρου του τρένου, κάτι που θα ελευθερώσει σημαντικό χώρο.

 

 

 

Pibot: Ρομπότ πιλότος που οδηγεί όλους τους τύπους αεροσκαφών

 

 

Το Pibot είναι ένα ρομπότ πιλότος, που έχουν φτιάξει ερευνητές στο Ινστιτούτο Προηγμένων Επιστημών και Τεχνολογίας στη Νότια Κορέα. Το ανθρωποειδές ρομπότ μπορεί να οδηγήσει αεροπλάνα και ελικόπτερα σε ιδιαίτερα επικίνδυνες αποστολές. Το Pibot για παράδειγμα θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά χρήσιμο, στην περίπτωση που υπάρχει έκλυση ραδιενέργειας και δεν μπορεί να πλησιάσει άνθρωπος για κατάσβεση φωτιάς με πυροσβεστικό αεροσκάφος. Μέχρι σήμερα, το Pibot έχει δοκιμαστεί μόνο δοκιμαστικές πτήσεις και πτήσεις προσομοίωσης. Σύντομα όμως αναμένεται να δοκιμαστεί και σε κανονικές αποστολές.

 

 

 

 

Το νέο FIFA 15

Το FIFA 15, ο διάσημος εξομοιωτής ποδοσφαίρου, είναι γεγονός. Ζωντανεύει το ποδόσφαιρο με έμφαση στις λεπτομέρειες, για να μπορέσετε να ζήσετε την ένταση και το συναίσθημα του αθλήματος όπως ποτέ άλλοτε.
Διαθέτει χαρακτηριστικά, όπως παίκτες με συναισθήματα που αλλάζουν κατά τη διάρκεια του αγώνα, ρεαλιστικά μοντέλα παικτών, πιο ζωντανά γήπεδα από ποτέ, σημάδια από παπούτσια και τάκλιν στον αγωνιστικό χώρο, βρωμιές και λεκέδες στις φανέλες, καλύτερο χειρισμό, νέο σύστημα φυσικής για την μπάλα, πιο έντονα μαρκαρίσματα και ομαδικές τακτικές συμπαικτών και αντιπάλων που αλλάζουν ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα.
Δείτε την ένταση του πλήθους καθώς τραγουδάνε και επευφημούν όπως στην πραγματικότητα, και ακούστε τους σχολιαστές να αφηγούνται την ιστορία του παιχνιδιού. Οι παίκτες αντιδρούν στους αντιπάλους και τους συμπαίκτες τους ανάλογα με τις καταστάσεις και σχετικά με την εξέλιξη του αγώνα.

Χρήστος Πετρίδης  Β4

Μανώλης Πεϊνούδης  Β4

Δημήτρης Γκόγκος Α1

 

Σχολιάστε

Top