Το έθιμο της Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα

Παραμονή της Αγίας Βαρβάρας όταν σκοτεινιάζει, μαζεύονται δεκάδες άνθρωποι στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας που βρίσκεται στο κέντρο της Δράμας. Εκεί αφήνουν καραβάκια τα οποία τα έχουν κατασκευάσει οι ίδιοι. Είναι ένα μοναδικό θέαμα.

Πριν αρχίσει το θέαμα, μικροί και μεγάλοι, συγκεντρώνονται στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας κρατώντας στα χέρια τους μικρά ή μεγάλα καραβάκια. Πάνω τους έχουν γραμμένες ευχές για υγεία και καλοτυχία.

The,Lake,Of,Agia,Varvara,With,The,Old,Tobacco,Factory

Τα περισσότερα καραβάκια είναι κατασκευασμένα από φελιζόλ ή από ξύλα. Εντυπωσιάζει το μέγεθος των καραβιών. Ανταγωνίζονται το ένα το άλλο στην πρωτοτυπία.

Στο θέαμα παίρνουν μέρος μικροί και μεγάλοι οι οποίοι πιο πριν τα είχαν κατασκευάσει με πολύ κόπο.

Κατά την παράδοση την παλιά εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας την είχαν γκρεμίσει οι Τούρκοι όταν πήραν την πόλη το 1380, επειδή ήθελαν να χτίσουν ένα τζαμί. Αυτό, όμως, δεν έγινε, γιατί άρχισε να βγαίνει νερό και έτσι τα θεμέλια της εκκλησίας σκεπάστηκαν από τα νερά. Από τότε η Αγία Βαρβάρα είναι πολιούχος της Δράμας.

Χιλιάδες άνθρωποι, κάθε χρόνο, πηγαίνουν στη Δράμα για να δουν το θέαμα.

Πηγή:

Τα καραβάκια των ευχών στην λίμνη της Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα| travel.gr

Βασιλική Φωτιάδου Γ΄ τάξη

Αν σας αρέσουν τα παζλ, σας έχω ετοιμάσει ένα για να περάσετε όμορφα και να διασκεδάσετε.

preview60pieceΈθιμο της Αγίας Βαρβάρας

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης