ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΟ: 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Απρ• 02•13
Θέατρο ..
Γιατί η ζωή είναι σαν μια παράσταση, που πολλές φορές δεν ξέρουμε ποιος είναι πραγματικά ο πρωτα-γωνιστής …«Grimm».
Με αφορμή τη ζωή και το έργο των Γκριμ.
07.02.2012 έως 10.04.2012
H Νοσταλγία δημιουργεί μια παράσταση που παρουσιάζεται σαν ημι-διαδραστική ζωντανή εγκατάσταση. Ο θεατής εισέρχεται στο σκηνικό χώρο σαν μέρος της ιστορίας και ταξιδεύει σ” έναν κόσμο φαντασίας μέσω των φυσικών και ψηφιακών οπτικών μέσων, της μουσικής και της αφήγησης. Από τις 6 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Rabbithole.
Ένα ταξίδι μέσα στο δάσος, μια ιστορία ενηλικίωσης, μια μελέτη της πορείας του ανθρώπου μέσα από τη δημιουργία μιας οικογένειας, τη συνεύρεση «αδελφών ψυχών» και τη σύμπραξη στην πραγματοποίηση ενός ονείρου. Μέσα από πολέμους και δυσκολίες, οι αδελφοί Γκριμ – με τη βοήθεια πολλών αφηγητών, από διανοούμενους μέχρι τα κορίτσια της διπλανής πόρτας – κατάφεραν να διασώσουν έναν τεράστιο όγκο παραμυθιών και θρύλων του τόπου τους μέσα σε μια ανθολογία τριών τόμων.
Η τελική παρουσίαση του έργου προλογίζεται από μια σειρά προ-παραστάσεων (pre-show events), τα οποία συντελούν στη δημιουργία του τελικού αποτελέσματος αλλά και χαρίζουν στο κοινό την ευκαιρία για ένα «sneak-peak» στον κόσμο του έργου.
 «Η θεία κι εγώ»
Το θέατρο «AΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ» θα παρουσιάσει το βραβευμένο έργο του Καναδού Μόρις Πάνιτς, «Η ΘΕΙΑ ΚΙ ΕΓΩ», από την Tετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012
Το έργο που γνώρισε τεράστια επιτυχία στο Λονδίνο, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια σύγχρονη μαύρη κωμωδία, που διαπραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις, τη μοναξιά και την ανάγκη που αυτή γεννά για επικοινωνία και συντροφικότητα. Όλα αυτά δοσμένα με χιούμορ, σασπένς και ευαισθησία, μέσα από συνεχείς ανατροπές και απρόσμενες καταστάσεις.
Ένας ιδιόρρυθμος ανιψιός αναγκάζεται να επισκεφθεί και να συμβιώσει με την από χρόνια χαμένη υπερήλικη θεία του. Το αταίριαστο αυτό ντουέτο, ένα δυναμικό δίδυμο, περνά όλη την γκάμα των αισθημάτων και των καταστάσεων. Οι κωμικές στιγμές διαδέχονται τις δραματικές, σ’ ένα σκηνικό παιχνίδι συνεχών εκπλήξεων, που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή. Είναι σαν να παρακολουθεί κανείς μια ανελέητη πάλη μεταξύ δύο κολοσσιαίων μονομάχων, ένα απολαυστικό ρινγκ, πάνω σε όλα τα μεγάλα θέματα της ζωής. Στο τέλος ποιος θα κερδίσει; Η ελπίδα και η αγάπη οδηγεί και τους δύο στην κάθαρση και στην ευτυχία!
«Αυτοσχεδιάζοντας στο «Fox Trot«»
Η παράσταση που παίζεται για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα, τώρα και στη Θεσσαλονίκη. Από 2 Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Απριλίου
Οι θεατές προτείνουν, οι ηθοποιοί εκτελούν, σε μια παράσταση ζωντανή που φτιάχνεται κάθε βράδυ μπροστά στους θεατές και που ποτέ δεν είναι ίδια…
Με μια σουρεαλιστική ματιά στα καλώς και κακώς κείμενα της επικαιρότητας οι ηθοποιοί μέσα από αυτοσχεδιασμούς, με πολύ και καυστικό χιούμορ, με κέφι και έμπνευση που πηγάζει από το κοινό, δημιουργούν κάθε βράδυ τη δική τους ξεχωριστή παράσταση. Ένα αυτοσχεδιαστικό τόλμημα που έχει θερμούς οπαδούς, όπου κι αν έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής. Από το Λονδίνο στη Ρώμη και από την Αθήνα (παίζεται τώρα στο Cabaret Voltaire) στην Τεχεράνη, στο Μεξικό κ.α.
Έχεις κάποιες πληροφορίες που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας για το θέατρο;
Μήπως ασχολείσαι και «ανεβάζεις» παραστάσεις;
Στείλε μας στο e-mail:  molyvi_kai_xarti@yahoo.gr
 Ελβίρα Καλίνη

Σχολιάστε

Top