Μουσταλευρια

Η μουσταλευριά είναι ένα επιδόρπιο που αποτελείται από μούστο και αλεύρι


Φωτογραφία: Άγγελος Φώλας

Υλικά

  • 5 ποτήρια μούστο

  • 1 ποτήρι αλεύρι

  • 1 κλωνάρι φρέσκο βασιλικό

  • 3 κουταλιές στάχτη

  • τριμμένο καρύδι

  • τριμμένη κανέλα

Πως φτιάχνεται

Βάζω το μούστο σε μια κατσαρόλα. Έπειτα προσθέτω τη στάχτη και το αφήνω να βράσει ανακατεύοντας με το σύρμα και το βασιλικό για να πάρει ωραία μυρωδιά. Μετά, με ένα κουτάλι βγάζω τους αφρούς που δημιουργεί ο βρασμός. Μετέπειτα κλείνω τη φωτιά και το αφήνω για να κάτσει η στάχτη. Αφού κάτσει η στάχτη, την στραγγίζω με ένα τουλπάνι. Στη συνέχεια, ξαναβάζω τον καθαρό μούστο στη φωτιά, ρίχνω το αλεύρι και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πήξει το μείγμα. Μόλις πάρει δύο βράσεις, το κατεβάζω απ’ τη φωτιά και σερβίρω σε μπολάκια, βάζοντας πάνω τριμμένο καρύδι και κανέλα. Επίσης, μπορούμε να βάλουμε σπόρους από ρόδι, “στίκ” από κανέλα και λιγες ρώγες από σταφύλι.

Άγγελος Φώλας

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης