ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Από το 1997-98 λειτουργεί στη Σιάτιστα το Μουσικό Σχολείο (Γυμνάσιο-Λύκειο). Σκοπός του σχολείου αυτού, όπως και όλων των Μουσικών σχολείων (συνολικά 35 σε όλη την Ελλάδα) είναι να προετοιμάσει και καταρτίσει τους νέους, όχι μόνο της Σιάτιστας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, στη μουσική, χωρίς να υστερούν σε γενική παιδεία. Απευθύνεται σε αυτούς που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν συστηματικά στο χώρο της μουσικής αλλά και σε “κείνους που θα ακολουθήσουν άλλον επιστημονικό ή επαγγελματικό τομέα, τους γοητεύει όμως η μουσική και τη θεωρούν ως μέσω έκφρασης και δημιουργίας.

Από το σχολικό έτος 2006-2007 το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στεγάζεται σ” ένα καινούργιο, σύγχρονο διδακτήριο, δωρεά των Μεγάλων Ευεργετών του σχολείου, Κωνσταντίνου & Ελένης Παπανικολάου.

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας κατά την διάρκεια των χρόνων λειτουργίας του πραγματοποίησε πολλές και ποικίλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στη Σιάτιστα, την Κοζάνη και σε άλλες πόλης της Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης οι μαθητές του απέσπασαν πολλά βραβεία και διακρίσεις σε περιφερειακούς και πανελλήνιους μαθητικούς καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς.

Μέχρι τώρα φοίτησαν στο Μουσικό Γυμνάσιο Σιάτιστας περίπου 280 μαθητές και μαθήτριες προερχόμενοι από την Σιάτιστα και από την ευρύτερη περιοχή Κοζάνης και Γρεβενών. Ένας σημαντικός αριθμός από τους μαθητές που αποφοίτησαν από το Μουσικό Γυμνάσιο συνέχισε τη φοίτησή του και στο Μουσικό Λύκειο, πολλοί απόφοιτοι του οποίου σπουδάζουν σήμερα όχι μόνο σε σχολές Μουσικολογίας αλλά και σε άλλες σχολές πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας καλύπτει ένα κενό στα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά πράγματα της περιοχής μας, τα αποτελέσματα άρχισαν ήδη να φαίνονται και ευελπιστούμε πως, εφόσον η τοπική κοινωνία ήδη το αγκάλιασε, θα ευδοκιμήσει και προοδεύσει περαιτέρω για το καλό της μαθητιώσας νεολαίας της περιοχής μας και την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου.

 

http://gym-mous-siatist.koz.sch.gr/wn/index.php

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης