Οριστικά ανοίγουν 1 Φεβρουαρίου Γυμνάσια και Λύκεια

Η πανδημία δεν σταματά την παιδεία. Με αυτό το σύνθημα η κυβέρνηση αποφάσισε το άνοιγμα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την 1η Φεβρουαρίου μετά από σχετική πρόταση και της επιτροπής του υπουργείου Υγείας. Κλειστά θα παραμείνουν φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών και Κέντρα Δια Βίου Μάθησης. Επίσης κλειστά θα παραμείνουν τα Λύκεια σε «κόκκινες» περιοχές, αυτές δηλαδή οι οποίες εμφανίζουν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, και όπου θα ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια (κανονικά θα λειτουργούν τα λύκεια ειδικής αγωγής). Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας,Νίκη Κεραμέως, η απόφαση λήφθηκε μετά από την θετική εισήγηση της επιτροπής και τα σχολεία θα λειτουργήσουν με όλα τα μέτρα που επιβάλλει ο ΕΟΔΥ, όπως η χρήση μάσκας, τα διαφορετικά διαλείμματα, ο αερισμός αιθουσών κ.α. Η κυρία Κεραμέως δήλωσε επίσης ότι θα συνεχιστούν τα δωρεάν τεστ για μαθητές και καθηγητές και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους ν΄ ανταποκριθούν σε αυτό.

Εμείς όμως σαν μαθητές και σαν καθηγητές πως αισθανόμαστε γι’αυτό;

Είμαστε πολύ χαρούμενοι, δήλωσαν οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου. Επιτέλους θα συναντήσουμε τους φίλους μας, τους καθηγητές μας, θα βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί.

Ας ελπίσουμε να τα καταφέρουμε και να βγούμε από αυτή τη μάχη υγιείς, δήλωσαν και οι καθηγητές!!! Είναι ένα στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης