Οι θεές του Ολύμπου

theahra

Ήρα:

Βασίλισσα των θεών και θεά του γάμου, των γυναικών, του τοκετού και της οικογένειας. Ήταν σύζυγος του Δία και μητέρα του Άρη και του Ήφαιστου. Ως θεά του γάμου, προσπαθούσε συχνά να εκδικηθεί τους εραστές του Δία και τα παιδιά τους. Στα σύμβολά της περιλαμβάνονται το παγώνι, ο κούκος και η αγελάδα.

theaathena

Αθηνά:

Θεά της σοφίας, της χειροτεχνίας και του πολέμου. Κόρη του Δία και της Ωκεανίδας Μέτιδας, αναδύθηκε από το κεφάλι του πατέρα της πλήρως ανεπτυγμένη και με πλήρη πολεμική πανοπλία. Τα σύμβολά της περιλαμβάνουν την κουκουβάγια και την ελιά.

 

Άρτεμις:

Θεά του κυνηγιού, της ερημιάς, της παρθενίας, της Σελήνης, της τοξοβολίας, του τοκετού, της προστασίας και της πανούκλας. Κόρη του Δία και της Λητώς και δίδυμη αδελφή του Απόλλωνα. Τα σύμβολά της περιλαμβάνουν τη Σελήνη, το άλογο, το ελάφι, το κυνηγόσκυλο, την αρκούδα, το φίδι, το κυπαρίσσι, το τόξο και το βέλος.

Αφροδίτη:

Θεά του έρωτα, της ηδονής, του πάθους, της αναπαραγωγής, της γονιμότητας, της ομορφιάς και της επιθυμίας. Κόρη του Δία και της Ωκεανίδας Διώνης, ή ίσως γεννήθηκε από τον αφρό της θάλασσας από το αίμα του Ουρανού που έσταξε στη θάλασσα. Στα σύμβολά της περιλαμβάνονται το περιστέρι, το πουλί, το μήλο, η μέλισσα, ο κύκνος, η μυρτιά και το τριαντάφυλλο.

Δήμητρα:

Θεά της συγκομιδής, της γονιμότητας, της γεωργίας, της φύσης και των εποχών. Ηγείτο των σιτηρών και της γονιμότητας της γης. Η κόρη της Περσεφόνη ήταν παντρεμένη με τον θεό του Κάτω Κόσμου Άδη. Στα σύμβολά της περιλαμβάνονται η παπαρούνα, το σιτάρι, ο πυρσός, η σφηκοφωλιά και ο χοίρος.

Εστία:

Η Εστία είναι η θεά της εστίας, της οικιακής ζωής και της οικογένειας, η οποία λάμβανε την πρώτη προσφορά σε κάθε θυσία που λάμβανε χώρα σε μια οικία και δεν είχε δημόσια λατρεία.

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης