Είδωλα μουσικής…κινηματογράφου…

Φουρέιρα

Fuego λέγεται το τραγούδι που την έφτασε στην κορυφή και κατέκτησε την πρώτη θέση στις καρδιές όλων των ευρωπαίων μετά την συμμετοχή της στο μουσικό διαγωνισμό Eurovision, όπου πήρε την δεύτερη θέση με πολύ μικρή διαφορά ψήφων από την πρώτη. Πρόκειται για την πολυτάλαντη τραγουδίστρια Ελένη Φουρέιρα η οποία, εκτός από την αναγνωρισμένη μαγευτική της φωνή, κατέχει πολύ καλά την τέχνη του χορού. Η Ελένη Φουρέιρα έχει αποδείξει πως με σκληρή δουλειά και θέληση μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει κάθε του όνειρο. Η ιστορία της συγκινεί, καθώς στα πρώτα της βήματα έκρυβε την καταγωγή της λόγω της επαγγελματικής απόρριψης που είχε δεχτεί παλαιότερα, επειδή καταγόταν από την Αλβανία. Γεννήθηκε το 1987 στο Φιέρ της Αλβανίας αλλά σε ηλικία επτά ετών, μετανάστευσε με την οικογένειά της στην Ελλάδα εξαιτίας του αλβανικού εμφυλίου πολέμου. Επίσης, λόγω του επαγγέλματος των γονιών της (οικοδόμος ο πατέρας, μοδίστρα η μητέρα) στερήθηκε πολλά… αλλά με το πείσμα της κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό της και να κάνει επιτυχία κάθε καινούργιο της τραγούδι.

Τζέισον-Στέιθαμ-300x300

Στο όνομα Τζέισον Στέιθαμ ακούει το πρόσωπο που απασχολεί μικρούς και μεγάλους τα τελευταία περίπου 15 χρόνια. Πρόκειται για έναν ηθοποιό, παραγωγό ταινιών, ποδοσφαιριστή, μοντέλο, δάσκαλο πολεμικών τεχνών, δύτη, καρατέκα και κικμπόξερ – είδωλο για τα σημερινά δεδομένα. Όπως φαίνεται, έχει διεθνή φήμη ο Άγγλος ηθοποιός, αφού στα 51 του χρόνια συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στις ταινίες, συνηθίζοντας να εκτελεί μόνος του τις πολεμικές σκηνές, ως ένας αντιήρωας.

Ο Στέιθαμ γεννήθηκε το 1967 στο Ντέρμπισαϊρ της Αγγλίας. Η γνωριμία του με τον Βρετανό σκηνοθέτη Γκάι Ρίτσι σήμανε την έναρξη της καριέρας του ως ηθοποιού. Το ντεμπούτο του το έκανε το 1998 στη ταινία Δυο καπνισμένες κάννες και λόγω της καλής κριτικής που δέχτηκε συνέχισε με πολυάριθμες ταινίες. Ωστόσο, ιδιαίτερα γνωστός έγινε το 2004 από την ταινία Τελευταία κλήση, οπότε άρχισε τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το 2010 ο Στέιθαμ εμφανίστηκε δίπλα στους συνάδελφους ηθοποιούς δράσης Σιλβέστερ Σταλόνε, Μίκι Ρουρκ και Τζετ Λι, μεταξύ άλλων, στο The Expendables. Το 2011  πρωταγωνίστησε στη ταινία The Mechanic, και στις ταινίες δράσης Killer Elite και Safe. Τέλος, μετά την συμμετοχή του στη ταινία Fast & Furious και μετά την προβολή της καινούργιας του ταινίας The Meg: Ο κυρίαρχος του βυθού, το 2018, ο Στέιθαμ αποτελεί σταθμό πρωταγωνιστή σε ταινίες δράσης.

Δ.Χ.

Σχολιάστε

Top