ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ

Co

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει η σύλληψη ενός διακινητή ουσιών στην Καβάλα τα ξημερώματα του προηγούμενου Σαββάτου. Το φαινόμενο της διακίνησης και του εμπορίου ναρκωτικών ουσιών έχει εξαπλωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια,  κάτι το οποίο είναι προφανές πως μόνο αρνητικές συνέπειες έχει προκαλέσει.

Η εξάρτηση από εθιστικές ουσίες είναι μια χρόνια, εγκεφαλική ασθένεια που χαρακτηρίζεται από καταναγκαστική αναζήτηση και χρήση ναρκωτικών, παρά τις βλαβερές συνέπειες. Οι έμποροι ναρκωτικών στοχεύουν στην ικανοποίηση αυτής της ανάγκης των εξαρτημένων από ουσίες ατόμων με αντάλλαγμα τα χρήματα. Με άλλα λόγια, εκμεταλλεύονται την ανάγκη αυτών τον  ατόμων για να πλουτίσουν οι ίδιοι, αδιαφορώντας για την κατάσταση της υγείας των πελατών τους. Τις περισσότερες φορές οι έμποροι ναρκωτικών είναι και οι ίδιοι εξαρτημένοι από αυτές τις ουσίες. Έτσι, έχει δημιουργηθεί  μια μεγάλη αλυσίδα εμπορίου ναρκωτικών ουσιών.

Μία από τις αιτίες για την οποία τα άτομα προχωρούν στην χρήση ναρκωτικών ουσιών είναι η αίσθηση χαράς οπού  τους προσφέρει. Πολλές από αυτές τις χημικές ουσίες επηρεάζουν τον εγκέφαλο με αποτέλεσμα η κατανάλωση τους να δημιουργεί στα άτομα μια αίσθηση χαλαρότητας και χαράς . Πολλοί άλλοι χρησιμοποιούν ναρκωτικές ουσίες για την βελτίωση της επίδοσής τους στο άθλημα το οποίο ασκούν. Η κατανάλωση ουσιών αφορά κυρίως άτομα κακής ψυχολογικής κατάστασης,  με κοινωνικό άγχος που τους οδηγεί στην πράξη αυτή. Άλλοι δοκιμάζουν μια ουσία από περιέργεια και εν τέλει καταλήγουν να εθιστούν σε αυτή.

Οι συνέπειες της χρήσης των ναρκωτικών ουσιών είναι προφανώς επικίνδυνες και βλαβερές για την ζωή του ατόμου. Πολλές ουσίες σε φέρνουν σε εξάρτηση  μόλις από την πρώτη φορά που τις καταναλώνεις. Η εξάρτηση συνεπάγεται την συνεχή χρήση αυτής της ουσίας, κάτι που τις περισσότερες φορές οδηγεί σε εγκεφαλικές βλάβες, μόλυνση του αίματος ή καρδιακού επεισοδίου, με αποτέλεσμα τον θάνατο ή μακροχρόνια προβλήματα υγείας.

Συνοψίζοντας, η χρήση ναρκωτικών ουσιών είναι επικίνδυνη για τον οργανισμό και οι συνέπειες μπορεί να είναι μοιραίες για τα εξαρτημένα από αυτές άτομα. Υπάρχουν ωστόσο κέντρα απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες, οπού  ο καθένας με ένα τέτοιο πρόβλημα μπορεί να επισκεφθεί και να βοηθηθεί από ειδικούς για την επίλυση του προβλήματός του. Τέλος, ας ελπίσουμε η ελληνική αστυνομία να βρίσκεται σε επιφυλακή, έτσι ώστε να εξαρθρώνει επικίνδυνα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών και να πραγματοποιεί συλλήψεις, όπως συνέβη πρόσφατα στην πόλη μας.

Βέλλιος Νίκος

 

Σχολιάστε

Top