Πρόσκληση του Νηπιαγωγείου μας για εθελοντική δράση

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στα πλαίσια εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας εθελοντισμού το νηπιαγωγείο Αλεπούς θα παραβρεθεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 στο Δημοτικό θέατρο Κέρκυρας. Την εκδήλωση αυτή συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, το Τμήμα Εθελοντισμού και το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Σταθμοί εθελοντικών ομάδων και φορέων θα ενημερώνουν, θα ευαισθητοποιούν και θα προσφέρουν εθελοντικές δράσεις στους μαθητές σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο Δημοτικό Θέατρο. Τα παιδιά, μέσα από συζήτηση αλλά και βιωματική προσέγγιση θα αντιληφθούν την αξία του εθελοντισμού και θα ενθαρρυνθούν να ασχοληθούν συστηματικά με εθελοντικές δράσεις.

Πρόκειται για μία μέρα προσφοράς προς το συνάνθρωπο, ευαισθητοποίησης και συμμετοχής  όπου τα παιδιά θα ενημερωθούν για τις εθελοντικές δράσεις στο νησί μας, θα εξοικειωθούν με την έννοια του εθελοντισμού, θα εμπνευστούν και με τη επιστροφή τους στο σχολείο, θα εκφραστούν δημιουργικά με αφορμή όσα είδαν, άκουσαν και έμαθαν.

Το νηπιαγωγείο μας καθ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους θα συμμετέχει με διάφορες δράσεις και δραστηριότητες σε προγράμματα που αφορούν τον εθελοντισμό και προάγουν την συνεισφορά και την ενεργή και βιωματική συμμετοχή των νηπίων με στόχο την ευαισθητοποίηση των μελλοντικών πολιτών της κοινωνίας μας. Για παράδειγμα το τμήμα μας συμμετείχε στην αρχή της χρονιάς στην Παγκόσμια Ημέρα Εκκαθάρισης συμμετέχοντας στον καθαρισμό της αυλής μας και του περιβάλλοντα χώρου. Στη συνέχεια μέσω της θεατρικής παράστασης που παρακολουθήσαμε με τίτλο ΣΤΑΧΤΑΡΕΣ, τα νήπια έγιναν κοινωνοί των προβλημάτων που απειλούν το περιβάλλον και τις κοινωνίες μας με τρόπο ασφαλή, στο πλαίσιο μιας ιστορίας, ενώ παράλληλα τους δόθηκε η ευκαιρία να συνεργασθούν και να επινοήσουν λύσεις για να βελτιώσουν τον κόσμο γύρω τους. Επίσης το τμήμα μας θα λάβει συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA» για να δώσει ένα τη δυνατότητα στα νήπια να εκφράσουν τις ανησυχίες τους και να προστατέψουν το περιβάλλον. Παράλληλα θα γίνουν στο σχολείο μας και δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών μας σχετικές με την ανακύκλωση όπως η δημιουργία χριστουγεννιάτικων κατασκευών από ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιούμε υλικά. Τέλος, το νηπιαγωγείο μας προτίθεται με τη βοήθειά σας να συγκεντρώσει είδη διατροφής για το Χαμόγελο του Παιδιού ενόψει των Χριστουγέννων και έτσι να αναδείξει την κοινωνική ευαισθησία και την έννοια της προσφοράς.                                                        ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης