Η οικογένεια είναι μοναδική , η οικογένεια δεν έχει αριθμητική

1637932757105

Ολοκληρώσαμε το πρώτο Εργαστήριο δεξιοτήτων από τον άξονα Ενδιαφέρομαι και ενεργώ με θέμα Τα ανθρώπινα δικαιώματα και τίτλο Η οικογένεια είναι μοναδική, η οικογένεια δεν έχει αριθμητική.

Αφορμή το υπέροχο παραμύθι με ήρωα τον ουρανοκατέβατο Έλφι Η μοναδική μου οικογένεια της Ιωάννας Μανάφη .

Στόχος μας η καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων, στάσεων και αξιών όπως η ενσυναίσθηση, η αποδοχή του διαφορετικού και η αλληλεγγύη, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων, η συνεργασία και η ευθύνη του να ανήκεις σε μία ομάδα, η ψυχική δύναμη να αντέξει κανείς το κοινωνικό στίγμα και να μην επιτρέψει σε κανένα να τον θυματοποιήσει (Eκφοβισμός ή/και στοχοποίηση).

Αναπτύξαμε και ψηφιακές δεξιότητες  καθώς φτιάξαμε ιδεοσύννεφα χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές Αrt Word και Answergarden και καταγραφές και συγκρίσεις χρησιμοποιώντας το Jamboard  της Google.

Σημαντικό κομμάτι του εργαστηρίου η συμμετοχή των παιδιών σε ομάδες και η συζήτηση ενός προβλήματος κάθε τύπου οικογένειας που γνωρίζαμε . Στο οικογενειακό συμβούλιο τα παιδιά έδωσαν λύσεις, επιχειρηματολογησαν και άκουσαν τη γνώμη των άλλων μελών. Υιοθέτησαν τελικά την πιο πρόσφορη λύση και την παρουσίασαν στην ολομέλεια της τάξης .

Τέλος αξιολόγησαν τον εαυτό τους και τη συμμετοχή τους στο εργαστήριο.

Περάσαμε υπέροχα.

 

Σχολιάστε