ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΈΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ….

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Προσπαθήστε, λοιπόν, να διδάξετε το παιδί σας να:

Ανοίγει το δοχείο με το κολατσιό του

Αν το παιδί σας πηγαίνει σε σχολείο που το φαγητό δεν παρέχεται στα παιδιά, αλλά φέρνει από το σπίτι το κολατσιό του, τότε δείξτε του πώς να χρησιμοποιεί το ταπεράκι του. Πώς να το ανοίγει, πώς να το κλείνει και -αν χρειαστεί- πώς να το καθαρίζει. Φυσικά και οι γονείς μπορείτε να έχετε ήδη κόψει το κέικ του παιδιού σε κομματάκια, να έχετε ανοίξει τις συσκευασίες από μπάρες δημητριακών και να τις έχετε τοποθετήσει σε διάφανα τσαντάκια για ευκολότερη χρήση από τα παιδιά,να έχετε καθαρίσει τα φρούτα τους ή ό,τι άλλο πιστεύετε ότι θα έκανε την ώρα του κολατσιού ευκολότερη.

Ακολουθεί απλές οδηγίες

Σε αντίθεση με όσα πιστεύουν πολλοί, οι νηπιαγωγοί δεν περιμένουμε τα παιδιά να ξέρουν να μετρούν μέχρι το 100, να διαβάζουν ή να δένουν τα κορδόνια τους. Η μετάβαση στο νηπιαγωγείο, όμως, θα ήταν ευκολότερη αν όλοι μαθαίναμε στα παιδιά μας να ακολουθούν απλές οδηγίες, όπως: «Μπείτε στη σειρά» ή «Καθίστε στα τραπεζάκια σας».

Να ντύνεται

Το να δείξετε στα παιδιά σας πώς να κουμπώνουν το μπουφάν τους, να φορούν τα γάντια, τα σκουφάκια και τα κασκόλ τους θα κάνει τα πράγματα πιο εύκολα και για εκείνα και για εμάς, καθώς θα ετοιμάζονται πιο γρήγορα και δεν θα χάνεται πολύτιμος χρόνος από δραστηριότητες που ίσως γίνουν έξω από το σχολείο, αλλά και από την ώρα που σχολάμε.

Να προσέχει τα πράγματά του

Αυτό είναι σχετικά δύσκολο, αλλά μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί βάζοντας πάνω στα πράγματά του ετικέτες με το όνομά του, για να μην χάνει και μπερδεύει τίποτα. Πολύ συχνά δάσκαλοι και νηπιαγωγοί ακούμε για μολύβια, γόμες, γάντια, τετράδια, ακόμα και μπουφάν που χάθηκαν. Ξεκινήστε, λοιπόν, με τις ετικέτες, αλλά – κυρίως – μιλάτε συχνά στο παιδί για τη σημασία της προσοχής των δικών του αντικειμένων. Μπορείτε να εξασκείστε ζητώντας από το μικρό σας να βάζει στη θέση του αντικείμενα ή παιχνίδια που χρησιμοποιεί, όταν πια δεν τα χρειάζεται, όπως τα παιχνίδια του.

Να κοιμάται καλά

Τα περισσότερα παιδιά σήμερα είναι πολύ κουρασμένα από μικρή ηλικία. Και πώς να μην είναι άλλωστε όταν οι δραστηριότητές τους είναι τόσες πολλές. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να κοιμούνται σωστά το βράδυ. Προσπαθήστε, λοιπόν, όσο γίνεται να βάζετε τα παιδιά για ύπνο μια λογική ώρα. Είναι ο μόνος τρόπος για να καταφέρουν να αποδώσουν σωστά στα απαιτητικά τους προγράμματα.

FB_IMG_1599451455546

 

Σχολιάστε