MISFITS: Diversity uncovered

image 14

image 15Μεγάλη επιτυχία του ΕΠΑ.Λ. Λεχαινών θεωρείται η πραγματοποίηση του προγράμματος MIsfits: Diversity Uncovered, το οποίο πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση του Γερμανικού Ιδρύματος EVZ, αφού εγκρίθηκε μέσα από 120 διεθνείς συμμετοχές και μόλις το 1 από τα 2 που εγκρίθηκαν σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια.

Το πρόγραμμα μας πραγματοποιείται με την συνεργασία του ΕΠΑ.Λ. Λεχαινών με το Επαγγελματικό Λύκειο BBS 1 της Γερμανικής πόλης του Kaiserslautern υπό τη θεματική του Europeans for Peace του EVZ Foundation και με τον τίτλο Misfits: Diversity Uncovered.

Κύριο θέμα του προγράμματος είναι η μελέτη του ιστορικού παρελθόντος με σκοπό την αξιοποίηση αυτής της ιστορικής γνώσης για την αποδοχή της διαφορετικότητας στο παρόν. Σε αυτό το πλαίσιο οι μαθητές των δύο χωρών μελετούν βιογραφίες και μνήμες θυμάτων της Ναζιστικής θηριωδίας, καθώς το ναζιστικό καθεστώς μανιωδώς αποσκοπούσε στην πλήρη απαλοιφή της διαφορετικότητας, όπως την όριζαν οι ίδιοι.

Οι εργασίες του προγράμματος προβλέπουν εκπαιδευτικές επισκέψεις των μαθητών σε Ελλάδα και Γερμανία. ώστε να επισκεφθούν τους τόπους όπου γράφτηκαν σκοτεινές σελίδες του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, όπως, τα Καλάβρυτα  στην Ελλάδα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία, καθώς και μέρη, όπως η Ζάκυνθος, όπου διαδραματίστηκαν σκηνές απίστευτου θάρρους, όπως η διάσωση σύσσωμου του Εβραικού πληθυσμού του νησιού.

Σχολιάστε

Top