Ημέρα αθλητισμού

Η ημέρα σχολικού αθλητισμού γιορτάζεται στα σχολεία κάθε χρόνο, γιατί ο αθλητισμός είναι σημαντικός για την σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων. Γιορτάζεται στο τέλος του Σεπτεμβρίου, συνήθως στην αυλή του κάθε σχολείου.

Φέτος στο δικό μας σχολείο ξεκινήσαμε όλες οι τάξεις την ημέρα αθλητισμού περπατώντας 2022 βήματα. Έπειτα ήρθαν τέσσερις νεαρές αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής και μια αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής και μας παρουσίασαν αυτά που είχαν ετοιμάσει. Μας έδειξαν την ρουτίνα της προπόνησης τους. Δηλαδή τροχούς, ρόδες, κολοτούμπες και κατακόρυφο.

Αργότερα μπήκαμε στις τάξεις και είδαμε διάφορα βίντεο σχετικά με τον αθλητισμό και μια ταινία της ζωής του Γιάννη Αντετοκούμπο. Μετά ξαναβγήκαμε έξω και μας επισκέφτηκε ένας προπονητής του βόλεϊ. Πολλά παιδιά έπαιξαν βόλεϊ, αλλά μερικά προτίμησαν να δουν την σκυταλοδρομία της τρίτης και τετάρτης τάξης, που οργάνωσαν οι γυμναστές μας.

Περισσότερο με ενθουσίασε η παρουσίαση της ενόργανης και της ρυθμικής γυμναστικής. Νομίζω ότι σε όλα τα παιδιά άρεσε η συγκεκριμένη ημέρα και ανυπομονούμε να την ξαναζήσουμε.

Μυρτώ Λ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης